ETV: tunnustati eesti keeles õpetavaid vene koolide pedagooge

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti keele õpik.
Eesti keele õpik. Foto: Margus Ansu

Tallinnas Mustpeade majas tunnustati tänukirjadega venekeelsete koolide õpetajaid, kes on oma ainet juba palju aastaid õpetanud eesti keeles.

Haridusminister Tõnis Lukas tõdes, et üleminek eestikeelsele õppele on andnud häid tulemusi ning eriti tähelepanuväärne on see, et mitmetes venekeelsetes koolides õpetatakse lisaks kohustuslikule eesti kirjandusele eesti keeles ka teisi aineid, teatas «Aktuaalne kaamera».



Tänuüritusele Mustpeade majja oli haridusministeerium kutsunud ligi 80 õpetajat, kellest enamik õpetab eesti kirjandust. Seda juba 14 aastat eesti keeles teinud Tallinna Mustamäe reaalgümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Olga Ivanova tunnistas, et kui mingist probleemist üldse rääkida saab, siis on see pigem õpetajate kui õpilaste poolne, sest lapsed tulevad eesti keelega hästi toime.



Ivanova on kindel, et sujuvalt eestikeelsele õppele üle minna saab paljudes ainetes.



«Näiteks eesti geograafiat õpetatakse meie koolis juba kaheksa aastat eesti keeles 7. klassis, eesti kirjandust ka viiendas klassis ja meil olid katsed ka eesti ajalooga 9. klassis. Matemaatikas kasutame eestikeelseid töövihikuid ja lapsed saavad suurepäraselt hakkama,» ütles Ivanova.



Tallinna Õismäe vene lütseumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Natalia Goliussova andis oma koolis ühe aasta ka geograafiatunde, kuna tal aga geograafiaõpetaja haridus puudub, keelati see ära ja nüüd õpivad lapsed geograafiat jälle vene keeles ning sellest on õpetajal kahju.



«Esialgu oli nendel küll kodus rohkem tööd võib-olla sõnastikuga, aga aasta lõpus nad olid väga rahul ja jälle kui me tegime küsitluse, ütlesid, et andis väga hea kogemuse, sõnavara oli hoopis teine, kui tavalistes eesti keele tundides,» selgitas Goliussova.



Vähe pole ka neid koole, kus keel saadakse selgeks niiöelda lauluga. Kõigepealt peab olema aga hea tahe. Ja vähemalt neil õpetajatel, kes täna Mustpeade majas olid, sellest puudu ei tule.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles