ETV: president Ilves võõrustab Ärmal oma Läti kolleegi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves võõrustab Läti presidenti Valdis Zatlersit.
President Toomas Hendrik Ilves võõrustab Läti presidenti Valdis Zatlersit. Foto: Erik Peinar

Eesti riigipea Toomas Hendrik Ilves võõrustab oma kodutalus Viljandimaal Ärmal mitteametlikul visiidil viibivat Läti kolleegi Valdis Zatlersit, kellega arutatakse nii kahe riigi suhteid kui ka välispoliitilisi küsimusi.

Läti president Valdis Zatlers koos abikaasa Lilita Zatlerega tegid Eesti presidendipaari juhatusel ringkäigu Ärma talu maadel. Riigipead istutasid Ärmale tamme, mis täiendab selle talu kõrgete külaliste istutatud puude rida, teatas «Aktuaalne kaamera».



Kuigi presidentide kohtumine on mitteametlik, jõutakse täna õhtul rääkida nii maailmapoliitikast kui ka kahe riigi suhetest. Eestil ja Lätil on palju sarnaseid probleeme - kõrge inflatsioon, vähene maksulaekumine ja parlamendi vähene populaarsus. Läti president avaldas lootust, et Läti inflatsioon aasta teisel poolel väheneb.



President Zatlers ütles «Aktuaalsele kaamerale», et kõneldakse ka piirialade koostööst ja energeetikast. Presidentide arvates peaksid omavalitsused senisest rohkem suhtlema üle-piiri-kolleegidega.



Ärmal arutatakse ka olukorda Gruusias ja Abhaasias. Kõneldakse sõjalistest missioonidest Afganistanis, Kosovos ja Iraagis, kus osalevad nii Eesti kui ka Läti kaitseväelased. Presidendid kõnelesid ka Birma probleemidest ja avaldasid lootust, et Birma võtab vastu abi, mida teised riigid pakuvad.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles