Fantaasiaküllane seksisõber maksis lõbu eest kohtuasjaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinna striptiisibaar, millele võlgu jäämine ajendas keskealise mehe politseile valetunnistusi andma ning põhjustas tema
süüdimõistmise teise astme kuriteos.
Tallinna vanalinna striptiisibaar, millele võlgu jäämine ajendas keskealise mehe politseile valetunnistusi andma ning põhjustas tema süüdimõistmise teise astme kuriteos. Foto: Postimees.ee

Harju maakohus mõistis süüdi striptiisibaaris võlgu jäänud mehe, kes esitas valetunnistuse, kuidas temalt seksuaalvägivallaga raha ära võeti.

Mullu 11. novembril pöördus Tallinna Kesklinna politseiosakonda 51-aastane Einar, kes esitas avalduse temaga eelmisel päeval toimunud kuriteo kohta. Uurijad kuulasid meest huviga, sest Einari esitatud lugu oli räige ning viitas paljudele rasketele paragrahvidele nagu vabaduse võtmine, sugulise kire vägivaldne rahuldamine, röövimine ja väljapressimine.



Kohtutoimiku materjalide põhjal rääkis Einar, kuidas 10. novembri hilisõhtul röövisid neli vene keelt kõnelevat noormeest ja kaks neiut temalt Tallinna Kaubamaja juures rahakoti, pressisid tapmisega ähvardades välja PIN-koodi, tühjendasid tema pangaarve ning nõudsid veel 8000 krooni maksmist järgmisel päeval, võttes pandiks tema ID-kaardi.



Striptiisibaari klient



Seejärel avaldasid neiud Einari sõnul soovi ohvriga edasi lõbutseda, surusid ta jõuga autosse ja viisid Männiku lähedale metsa.



«Mind võeti autost jõuga välja, juht hakkas suitsetama ja kaks noormeest vedasid mind paarikümne meetri kaugusele autost ja kolmas noormees võttis minult püksid maha, nii et alakeha jäi täiesti alasti,» rääkis Einar politseis.



«Siis võttis Galina-nimeline tütarlaps autost piitsa ja lõi mind viis korda vastu suguelundeid. Ma üritasin rabeleda, mille peale selja taga seisev noormees ütles, et kui palju rabelen, siis vägistab mu ära,» lisas mees.



Einari jutu järgi «lõbutses» noortekamp temaga vähemalt pool tundi. Mees kirjeldas, kuidas teda katsuti, silitati, peksti ja rahuldati, mida vägivallatsejad omavahel ja temaga rääkisid ning kuidas keegi täpselt välja nägi.



Lugu lõppes Einari sõnul sellega, et kui noored lõpuks huvi kaotasid, jätsid nad ta lihtsalt metsa maha ning sõitsid minema.



Politsei alustas juhtunu uurimiseks kohe menetluse ja asus kurjategijaid otsima. Vahepeal tõi ohver ka arstitõendi, mis näitas tema intiimpiirkonnas piitsajälgi.



Muu hulgas kontrolliti ka Einari enda tausta, ning selgus, et eelmisel päeval oli mees külastanud vanalinnas Laial tänaval asunud striptiisibaari. Kui aga politsei baaritöötajatega veidi rääkis, võttis juhtum teise pöörde.



Baarmen tundis Einaris kohe ära oma püsikunde, keda töötajad kutsuvad «põletajaks». Seda nimelt mehe kombe tõttu tellida alati kahelt tüdrukult privaatstriptiisi, mille käigus soovib, et alasti neiud tema ihukarvu põletaks ja tema suguelundeid piitsaga peksaks.


10. novembril oli Einar striptiisibaaris ligi kaks tundi oma kombe kohaselt mõnusalt aega veetnud, kuid lõbu eest maksmisel hätta jäänud. Baar lahendas asja nii, et Einarilt võeti pandiks tema ID-kaart ning lasti kirjutada võlakiri rohkem kui 8000 kroonile.



Kuigi Einar eitas esialgu, et ta iialgi sellises baaris käinud on, tuli tal peagi alla vanduda. Pealegi ei jätnud tõendusmaterjal nagu striptiisibaari tagatoa turvakaamera videosalvestis, baaritöötajate tunnistused ja vastandamised muud valikut.



Mehel tuli tunnistada süüd teadlikult valeütluste andmises ning politsei aja ja raha asjatus raiskamises.



Einar möönis, et mõtles kogu loo lihtsalt välja, et selgitada naisele, kuhu kadus kogu tema raha ning miks tal on vaja veel 8000 krooni. Kõrgharidusega mees põhjendas oma teguviisi ka sellega, et striptiisibaar olevat viimasel ajal oma teenuste hinnad ülekohtuselt kõrgeks ajanud.



Kuna ülekuulamisel teadvalt valeütluste andmine, millega kaasneb tõendite kunstlik loomine, on seadusega karistatav, alustas prokuratuur mehe suhtes kriminaalasja.



Teise astme kuritegu



Möödunud kuul mõistis Harju maakohus Einari käskmenetluse korras süüdi ja karistas teda saja päevapalga suuruse rahatrahviga, mis mehe sissetulekut arvestades oli 7700 krooni.


Lisaks tuli Einaril tasuda teise astme kuriteos süüdimõistmise tõttu sundraha 6525 krooni ja kaitsjatasud.



Põhja ringkonnaprokurör Õnne Neare-Vaarmann nentis, et see lugu on omamoodi õpetuseks neile, kellel peaks pähe tulema kergemeelne mõte valeütlusi anda.



«Valekaebuse põhjal alustatud menetluse arvelt kannatavad tegelikult need inimesed, kes on tõepoolest mõne kuriteo tagajärjel kahju saanud,» lisas prokurör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles