Paet ja Pihl vaidlevad saatkonna valve pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet
Välisminister Urmas Paet Foto: Mihkel Maripuu

Välisminister Urmas Paet protestib siseminister Jüri Pihli otsuse üle vähendada eelarvekärbete tõttu Eesti Moskva saatkonna ja Peterburi peakonsulaadi politseivalvet.

Paet saatis nädal tagasi rahandusministeeriumile kirja, milles nõudis, et Pihl loobuks eelarvekulusid kokku hoidmast välisesinduste politseivalvet kärpides.



Nimelt kavatseb siseministeerium vähendada Moskva saatkonna ja Peterburi peakonsulaadi politseivalvet, mis tähendab, et näiteks mullukevadiste sündmuste kordumisel jääksid Eesti esindused sisuliselt kaitseta.



Siseministeerium kavatseb Moskvas kuue politseiniku asemel saatkonda valvama jätta vaid kaks, Peterburi peakonsulaadi kahest politseinikust aga ainult ühe.



«On riigi väärikuse küsimus, et saatkonna või peakonsulaadi töötajad ei satuks rünnete alla,» märkis välisministeeriumi asekantsler Marten Kokk.



Paedi sõnul ei vähendaks välisesindustes resideerivate politseinike arvu kärpimine kulusid, kuna nad tuleks asendada eraturvafirmade töötajatega või arendada oma personalist välja kohapealne turvateenistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles