Meediaarvustus: kellel on suuremad tissid?

Margus Kiis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kiis
Margus Kiis Foto: Postimees.ee

Eurovisiooni poolfinaal Raadio 2s

Kirjutan siin kui pereisa ja tõeline eestlane. Mart Juure ja Andrus Kivirähki kommentaarid Raadio 2s on viimastel aastatel hakanud tegema tõsist muret kõigile, kellele meie kodumaa ja selle laste saatus korda lähevad. Igal aastal, kui tele-eetris on meie rahva armastatud muusikasaade «Eurovisioon», esinevad need kaks meest raadios vulgaarsel ja moraalselt halvasti mõjuval viisil, mida ei tohiks ükski aus kodanik pikemalt välja kannatada. Nii ka seekord.



Kohe alguses tutvustasid need puuduliku diktsiooniga mehed «ravimeid», millega «tohterdatakse» oma «kurkusid». Nagu arvata võib, olid need viski, viin jt alkohoolsed joogid. Sellega jämedused ei lõppenud. Kuulutati välja mõttetu parool: Paadam, homo ja neeger. Edasi kuulutati paljukannatanud serbia rahvas kohe sõjakurjategijateks in corpore. Levitati valet, et montenegrolaste meestel on hiigelpikad jalad ja nad sigivad vaid «blõudžobi» abil. Järgnes hulk vähemusi, teisi rahvaid, naisi jt mõnitavaid, alandavaid ja valeinformatsiooni levitavaid avaldusi. Korduvalt mõõdeti  «tisside» suurust ja arvu ning üldiselt peeti neid «koledaks». Mõni naine olevat «vajutatav».  Ja sarnase väärtusega «tõde» avaldati veel ja veel!



Olen Mart Juure juhitud saateid seni kuulanud peaaegu ainult tema ajalooteadmiste pärast, kuna olen ise diplomeeritud histoorik. Kahjuks pidin seekord pettuma. Peamiselt sain seekord teada kahtlase väärtusega informatsiooni kubemekaitsmete kohta ning Poola kummalisest osast Teises maailmasõjas. Samuti tsiteeriti valesti maailma kirjandusklassikut ning omistati Wesley Clarke’ile alatuid kavatsusi (rünnata Eurovisiooni).



Pärast eriti solvavat «Leto sveti» esitamist nende kahe pehmelt öeldes keskpärase «muusiku» ja joobnud «saatejuhi» poolt pidin kuulama lubadust peksta (kurikaga) läbi suurepärase Aserbaidžaani duo poolt hääletajad. Seepeale  otsustasin raadio aknast välja visata. Õnneks rahvuslik häbi «Leto svet» finaali ei pääsenud. Loodetavasti teeb ka rahvusringhäälingu juhtkond omad järeldused ning need kaks eesti rahva meele mürgitajat-provokaatorit eemaldatakse edaspidiseks riigiraadiost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles