Kohtutäitur Risto Sepp: ma ei saa «Magnuse» näitamist takistada!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist

Kadri Kõusaare filmile «Magnus» seatud piirangute täitmise eest vastutav kohtutäitur Risto Sepp kinnitab, et ta ei saaks midagi teha ka siis, kui veel mõni kino keelatud filmi linastaks.

Täitur Risto Sepp, kas olete teinud kõik mis võimalik, et tagada kohtumääruse täitmine?



Praegusel juhul mina täiturina rohkem teha ei saagi, kui edastada kohustatud isikule [Kadri Kõusaar – toim] määrus ja selgitada, mida see tähendab. Seda ma olen teinud.



Ma ei saa minna näiteks Sõpruse kino ette käed laiali seisma ja öelda, et keegi ei tohi sinna sisse minna.


Kas te teatasite Athena kultuurikeskusele, et nad ei tohi seda filmi näidata?



Ei. Sest kohustatud isik on minu silmis vaid isik, kes on kohtumääruses märgitud, mitte keegi kolmas.



Kuid on ju selge, et Kõusaarel endal ei ole kinosaali, kus filmi näidata, kas pole siis loogiline, et keelatud filmi ei tohiks näidata üheski kinos?



Täitur saab tegutseda vaid selles määras, mis on kohtulahendi resolutiivosas kirjutatud, ja mul ei ole õigust määrust tõlgendada ja leida, et tegelikult on kohus mõelnud hoopis teist ja kolmandat ja et see kehtib ka kõigi teiste isikute suhtes.



Ma ei ole midagi tegemata jätnud, praegu lihtsalt pole võimalik midagi muud teha.



Seega, kui veel mõni kino kavatseb «Magnust» näidata, ei võta te ikka midagi ette?



Kui ei tule uut, täiendavat kohtumäärust, siis kohe kindlasti mitte. Aga kui tuleks uus määrus, mis ütleks, et näiteks Sõpruses on keelatud seda filmi näidata, ja ma saan teada, et Sõprus kavatseb näitama hakata, siis ka sel juhul saan ma minna määrusega alles enne sealset teist seanssi ja öelda, et teie esimene seanss oli juba ära, teist seanssi ei saa tulla, kuivõrd määrus keelab selle filmi näitamise siin kinos.


Sest täitur tuleb mängu alles siis, kui võlgnik või kohustatud isik määrust ei täida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles