Briti meediaregulaator nõuab MTV telekontsernilt hiigeltrahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skandaale nautiv modell ja saatejuht Jody Marsh on oma telesarjaga ajanud meediaregulaatoritel harja
punaseks. Nüüd tuleb MTV-l tema vabameelsuse pärast maksta miljoneid kroone trahvi.
Skandaale nautiv modell ja saatejuht Jody Marsh on oma telesarjaga ajanud meediaregulaatoritel harja punaseks. Nüüd tuleb MTV-l tema vabameelsuse pärast maksta miljoneid kroone trahvi. Foto: Internet

MTV peab maksma ligi 5 miljonit krooni trahvi selle eest, et nende kanalitel sajab roppusi kui oavarrest, otsustas Briti meediaregulaator Ofcom.

Ofcomi erakordselt suure trahvi küüsi langesid MTV Network Europe kanalid MTV UK, MTV France, TMF ja digilevis Eestiski nähtav MTV Hits.



Nimetatud kanalid ei ole regulaatori sõnul pidanud kinni korraldusest panna roppusi, vägivalda ja erootilise sisuga saated eetrisse pärast kella 21.



«Ofcomi hinnangul pole roppuste näitamine õigustatud, sest seda võivad kuulda lapsed. Liiatigi eeldab auditoorium, et sellisel ajal roppused eetris ei kõla,» kõlas regulaatori hinnang.



Vandesõnad loeti üle



Suurimateks ropendajateks kuulutati briti elektromuusiku Aphex Twini kõik muusikavideod ning tõsielusarjad «Totally Jodie Marsh» ja «Totally Boyband», milles kõlanud vandesõnad, vihjed genitaalidele, rassilised solvangud ja muu luges komisjon üles piinliku täpsusega.



Nii tuleb TMF-il tasuda ligi 1,6 miljonit, MTV France’il ligi 700 000, MTV UK-l ligi


1,6 miljonit ja MTV Hitsil ligi 1,1 miljonit krooni trahvi. «Sanktsioonikomisjon otsustas nii kõrge trahvimäära kasuks seepärast, et need kanalid eiravad pidevalt Ofcomi kehtestatud ringhäälingukoodeksi,» seisis selgituskirjas. «See peab olema suur seepärast, et tulevikus võetaks meie hoiatusi tõsisemalt.»



Pärast korduvaid hoiatusi ja ülisuure trahvi määramist tunnistas telekontserni MTV Networks esindaja, et ettevõte parandab ennast, et sääraseid rikkumisi üheski nende kanalis tulevikus enam poleks.



MTV võtab tööle kontrolli



«Kontrollime kõiki enne kella 21 eetrisse minevad saated, vaatame üle arhiivisaated ja võtame selleks tööle uusi inimesi,» teatas MTV Networks.



Ajalehe The Guardian hinnangul võib Ofcomi otsus olla tingitud sellestki, et ettevõttele Viacom kuuluv MTV julgeb nende kehtestatud nn veelahkme-määrust omatahtsi tõlgendada. See määrus kohustab tele-eetri roppustest, erootikast ja vägivallast puutumatuna hoidma enne kella 21. MTV arvates piisab õhtul kella 19st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles