ERR jätab Tartusse alles ainult ühe juhi

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERR koondab ka Tartu tele- ja raadiostuudio ühtse juhtimise alla. Ühendstuudiot hakkab juhtima Tiina Rebane.
ERR koondab ka Tartu tele- ja raadiostuudio ühtse juhtimise alla. Ühendstuudiot hakkab juhtima Tiina Rebane. Foto: Margus Ansu

Eesti Rahvusringhäälingu juhatus ulatas Tartu raadio- ja telestuudio liitmise käigus koondamisteate Taaralinna raadiostuudiot pikka aega vedanud Vambola Paavole. Ühendstuudio juhiks saab senine telestuudio juht Tiina Rebane.

Rahvusringhäälingu (ERR) juhatuse liige Hanno Tomberg põhjendas staažika töötaja koondamist sellega, et ühendatud stuudiol saab olla ainult üks juht. Selleks saab ligi kaheksa aastat Tartu telestuudiot juhtinud Tiina Rebane, kes alustas oma telekarjääri administraatorina ning on hiljem pidanud monteerija ja toimetaja ametit.



Rebane seletas Paavo koondamist kommenteerides, et eelarve kärbete tõttu tuleb kuskilt kokku hoida ning seetõttu kaob üks töökoht lihtsalt ära. Ta lisas, et riigieelarve vähendamisest tulenevalt on Tartu stuudio eelarve kahanenud kolm protsenti. Ühtlasi märkis Rebane, et Tartu stuudios Paavo edaspidi mõnel teisel ametipostil tööle ei hakka.



Paavo ütles välismaalt telefonitsi ERRi Tartu ühisstuudio juhi valikut kommenteerides, et issanda teed on kummalised, ning soovitas vaadata, kumb – kas Tartu tele- või raadiostuudio – on olnud Eesti meedias rohkem pildil, andes märku, et kahtlemata on märgatavam raadiostuudio. «Aga ju see oli ülemuste valik,» nentis ta.



Rebane kinnitas, et rohkem koondamisi pole ette näha, sest inimesi on Tartus niigi vähe, kõigest kuus, ja nendegi hulgast läheb toimetaja Kristina Veidenbaum peagi lapsehoolduspuhkusele.



Reageerimine paindlikuks



Tartu tele- ja raadiostuudio koondamine ühtse juhtimise alla, mis ametlikult jõustub 1. septembril, peaks Rebase nägemuses tooma töösse suuremat sünergiat. Tema sõnul tähendab see näiteks, et raadio- ja teletöötajad hakkavad kasutama ühtset eelinfosüsteemi ning arutama ühiselt teemasid. «See teeb reageerimise paindlikumaks,» sõnas ta.



Ülejärgmisel laupäeval toob Tartu stuudio ETV ekraanile


16 saatest koosneva võrokeelse sarja «Üks tegu», mille iga osa jutustab sõnas ja pildis kuni kümneminutilise loo. Ekraanil hakkavad jooksma eestikeelsed subtiitrid, et ka põhjaeestlased aru saaksid, märkis Rebane.



Hipibuss ekraanile



Päev hiljem läheb Tartu stuudiost eetrisse 8-osaline sari «Folk­wagen», mis räägib sellest, kuidas kolm meest on soetanud vana Volkswageni hipibussi, selle üles putitavad ning püüavad sellega Viljandi Folgile jõuda.



Sügisest toob Tartu stuudio ekraanile portreesaated teadlastest, mida hakkab lisaks Rebasele ja Veidenbaumile juhtima ka Aivi Parijõgi. «Ega me rohkem jõua teha, inimesi on vähe,» lausus Rebane, kes maadleb praegu järgmise seitsme kuu säästueelarve kallal.



Tomberg avaldas, et lisaks Moskva korrespondendipunktile loob ERR augustis Pärnu raadio- ja telestuudio, mida hakkab vedama sealne raadiostuudio juht Toomas Šalda.



ERR-i üksused



Stuudiod



•     Tartu – televisioonis kuus, raadios kaheksa töötajat


•     Narva – raadios neli töötajat


•     Pärnu – raadios kuus töötajat



Korrespondendipunktid



•     Kesk-Eesti, Paide – tele­vi­sioo­nis+raadios üks töötaja


•     Lääne-Eesti, Haapsalu – televi­siooni­s+raadios üks töötaja


•     Saaremaa, Kuressaare – televisioonis üks töötaja


•     Valga – televisioonis üks töötaja


•     Virumaa – televisioonis üks töötaja


•     Viljandi – raadios üks töötaja


•     USA – televisioonis+raadios üks töötaja


•     Brüssel – televisioonis+raadios üks töötaja


•     Moskva (augustist) – tele­visioo­nis+raadios üks töötaja



Allikad: Tiina Leedu, Hanno Tomberg

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles