Pakistani saabunud Clinton lubas uusi suhteid ja lepinguid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. Foto: AFP / Scanpix

USA välisminister Hillary Clinton saabus kolmapäeva hommikul Pakistani, kus ta lubas parendada kahe riigi suhteid ja sõlmida mitu tsiviilinvesteeringute lepet.


«Me pöörame uue lehekülje,» ütles tuumariigi pealinna Islamabadi esmakordselt ministrina saabunud Clinton ajakirjanikele, vahendas BNS välisagentuuride teateid.

Clinton möönis, et kahe riigi suhteid on varjutanud vääritimõistmised. Ta lubas, et suhetes asutakse pöörama suuremat tähelepanu «rahva vajadustele», sealhulgas majandusabi tugevdamisele ja demokraatlike institutsioonide arendamisele.

Clintoni kolmepäevane visiit, mida hoiti julgeolekukaalutlustel saladuses, toimub ajal, mil USA-vastased meeleolud on Pakistanis tugevnemas.

USA välisminister ütles, et kõnelustel Pakistani ametnikega on üheks keskseks teemaks Afganistani konflikt.

«Meil on suhe, mida me tahame tugevdada,» ütles Clinton, kes sai esmaspäeval 62 aastaseks, sama vanaks kui Pakistan. «On kahetsusväärne, et on neid, kes on seadnud kahtluse alla meie motiivid, on võibolla skeptilised selles, et me tahame pikaajalist suhet. Ma tahan selles osas asjad selgeks rääkida.»

Clintoni diplomaatia algas veel enne tema lahkumist Washingtonis. USA välisminister ütles kahele Pakistani telekanalile antud intervjuus, et püüab visiidi käigus rõhutada ameerika ja pakistani rahva ühiseid eesmärke võitluses usulise ekstremismi vastu.

Ta kutsus pakistanlasi mitte toetama äärmuslaste vaateid, keda ta võrdles «kasvajaga» Pakistani ühiskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles