Raskustes ema varastas lastele kinke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingitused
Kingitused Foto: Sille Annuk

Pildike Eesti elust – äsja seisis kohtu ees kolme väikese lapse ema, kes varastas Tallinnas Sikupilli kaubanduskeskuses oma lastele mänguasju, põhjendades tegu tõsise rahapuudusega.

Möödunud reede hommikul kantseldas üheksa-aastane tumedapäine kena tüdrukutirts Harju maakohtu kolmanda korruse koridoris asjalikult oma viieaastast venda ja kiigutas unele kümnekuust õde. Laste ema istus samal ajal kohtusaalis, andes kohtunikule ja prokurörile aru, miks ta püüdis kevadel varastada Sikupilli kaubanduskeskusest mängubussi ja ehteid kokku 1326 krooni väärtuses.



«Tahtsin lastele natuke rõõmu valmistada ja kingitusi teha, kuid kuna mul polnud raha, siis võtsin pojale mänguasja ning tütrele kõrvarõngad ja sõrmused,» selgitas vaikse häälega õbluke Inessa. Ta lisas, et tunnistab end süüdi ja kahetseb oma mõtlematut tegu väga.



Sama vaikse häälega jutustas varem karistamata 30-aastane naine kiretult oma praegusest rõõmutust elust.



«Mu abikaasa on vangis, korterist visati mind lastega välja, telefoniarve jäin võlgu ja inkassofirma lasi mu arve sulgeda. Praegu elan lastega sõbranna juures, tänu temale saame ka süüa,» rääkis naine.



Kohtu küsimusele, kuidas ta sellises olukorras üldse hakkama saab ja mida ette kavatseb võtta, vastas Inessa, et loodab minna varsti Ukrainasse vanaema juurde, sest Eestisse jäädes ei näe ta mingit võimalust, kuidas praegusest olukorrast välja rabeleda ja edasi elada.



Kuigi vargus rohkem kui 1000 krooni väärtuses on kriminaalkuritegu, liigutas Inessa lugu ka paljunäinud prokuröri, kaitsjat ja kohtunikku.



Kuna naine oli kokku laenatud raha eest juba hüvitanud kauplusele tekitatud kahju, tema süü polnud suur ja puudus avalik menetlushuvi, otsustas kohtunik Katre Poljakova Põhja ringkonnaprokuröri Nona-Salome Barbo nõusolekul kriminaalasja lõpetada ja Inessat mitte karistada.



Karistusseadustik oleks lubanud kolme lapse emale määrata kas rahatrahvi või kuni kolm aastat vangistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles