Jõulujazzi peaesineja hukkus õnnetuses

Immo Mihkelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esbjörn Svensson
Esbjörn Svensson Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel hukkus sukeldumisõnnetusel Stockholmi arhipelaagis Ingarö saare lähedal 44-aastane Rootsi jazzpianist Esbjörn Svensson, kes pidi tänavu detsembris koos oma trioga esinema siinsel Jõulujazzil.

 Tegemist on praegu kõige tuntuma ja edukama Rootsi muusikuga rahvusvahelisel džässiareenil. Esbjörn Svensson Trio (pressis kasutatakse nende nimena lühendit E.S.T.) plaatidelt ja kontsertidelt õhkuva energianivoo järgi võrreldi neid tihti rockbändidega. Paljudele üllatuseks oli ka trio populaarsus ja publikupoolne vastuvõtt viimastel aastatel sellele vastav, ületades džässmuusika tavalisi piire.



1993 moodustatud kolmiku läbilöögiplaadiks oli 2002. aastal ilmunud «Strange Place for Snow», mis võitis Euroopas hulga mainekaid auhindu ja saavutas müügimenu. 2005 sai E.S.T. esimeseks Euroopa ansambliks, mille pildi pani Ameerika ajakiri Down Beat oma esikaanele.



Jazzkaare ja Jõulujazzi korraldaja Anne Erm tunnistas, et oli aastaid üritanud Esbjörn Svenssoni Triot Eestisse tuua, kuid iga kord oli asi jäänud toppama ansambli tiheda tuurigraafiku taha. Nüüd kui sobivad kuupäevad olid viimaks leitud ja E.S.T-st pidanuks saama tänavuse Jõulujazzi peaesineja, tõmbas õnnetus sellele kriipsu.



«See on minu festivalikorraldamise kogemuse juures esimene juhtum, kus muusiku surma tõttu jääb kokkulepitud esinemine ära,» lausus Erm kommentaariks ja väljendas suurt kurbust andeka muusiku ootamatu lahkumise puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles