Kosmikud võtavad papid tuurile kaasa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Kosmikud
Ansambel Kosmikud Foto: http://www.myspace.com/kosmikud

Reedel algab tuur kahel bändil, kes tähistavad mõlemad ümmargust sünnipäeva – Kosmikud on tegutsenud kümme ja Propeller kolmkümmend aastat.


Kosmikute bassimehe Raivo Rätte ehk Kõmmari sõnul on nad Propelleri liikmetega vanad semud. «Meil oli niikuinii tuur tulemas ja mõtlesime, et võtame siis papid ka punti,» ütles ta. Peale sõprussidemete seob kahte bändi ka tõik, et tegutsetakse algkoosseisus, ent esialgne solist on elavate seast lahkunud – Taavi Pedriks Kosmikutest ja Urmas Alender Propellerist.



Kõige keerulisemad ajad jäävadki Rätte sõnul 2000. aastasse, mil esimene plaat «Ei Roosid» oli ilmunud ja rahvas hakkas juba kontsertidel käima, aga just siis suri bändi solist. «Sellest hoolimata otsustasime kolmekesi jätkata, aga see oli väga raske aeg,» meenutas ta. 2003. aastal liitus bändiga Pedriksi ülikoolikaaslane Meelis Hainsoo ehk Hainz, kes jätkas sealt, kus eelmine solist pooleli jäi. «Viskasime ta tundmatus kohas pea ees vette ja panime ta laulma nii uusi lugusid kui ka neid, mis jäid pooleli Taaviga,» meenutas Rätte. Nii sündis 2003. aastal album «Kuidas tuli pimedus», mis on mehe sõnul kahetsusväärselt vähe tähelepanu saanud ja bändi enda jaoks suure tähendusega plaat.



Läbilöögialbumiks peab ta aga 2006. aastal ilmunud plaati «Pulmad ja matused».


Kokku on Kosmikud välja andnud neli plaati, aga kontserdil kuuleb eelkõige esimeste plaatide loomingut – lugusid, mida bändimehed isegi üle seitsme aasta mänginud ei ole. «Tahame panustada oma esimestele fännidele,» ütles ta.



Kus ja kunas?


•    30. oktoobril Keila kultuuri­keskuses


•    31. oktoobril Paide kultuuri­keskuses


•    6. novembril Tallinnas


Rock Cafès


•    7. novembril Tartus Sadama­teatris


•    13. novembril Viljandi kultuuri­majas


•    10. novembril plaadiesitluskontsert «Ilus maa» koos Rein Rannapi, RAMi ja Ellerheinaga Nokia kontserdimajas


•    14. novembril Järvakandi


kultuurihallis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles