Ilvesel ei lastud soome-ugri kongressil rääkida emakeeles

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgikuues president Toomas Hendrik Ilves, proua Evelin Ilves, Vene president Dmitri Medvedev ja Ungari riigipea László Sólyom.
Mulgikuues president Toomas Hendrik Ilves, proua Evelin Ilves, Vene president Dmitri Medvedev ja Ungari riigipea László Sólyom. Foto: AP / Scanpix

Eesti president Toomas Hendrik Ilves ei pidanud ainsana neljast riigipeast täna Hantõ-Mansiiskis toimunud soome-ugri maailmakonverentsil kõnet oma emakeeles, sest korraldajad hoidsid presidendi kantseleid infosulus.

Ilves pidas oma kõne inglise keeles, vahendasid ERR Uudised.

Presidendi avalike suhete nõuniku Toomas Sildami sõnul oli kõne inglise keeles pidamise põhjuseks presidendi kantseleile kongressi korraldajate poolt edastatud valeinfo, nagu oleks kongressi töökeelteks vaid vene ja inglise keel.



«Alles eelmiste kõnelejate esinemise ajal selgus, et kõnet oleks olnud võimalik pidada emakeeles,» ütles Sildam.



Soome ja Ungari riigipeadel oli tõene info kõne emakeeles pidamise võimalikkuse kohta, Eesti presidendi kantseleile aga oli Sildami sõnul edastatud ühene sõnum, et esineda on võimalik vaid vene või inglise keeles.



Kuna viimasel hetkel kohapeal tõlki enam võtta ei olnud, ei olnudki Ilvesel võimalik rääkida eesti keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles