Kuldpulmapaarid said kokku Jõhvis

Agnes Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldpulmapaar Aleksandr Žilov ja Maria Žilova on õnnelikud, et elu nad aastakümneid tagasi kokku viis.
Kuldpulmapaar Aleksandr Žilov ja Maria Žilova on õnnelikud, et elu nad aastakümneid tagasi kokku viis. Foto: Liis Treimann

Mullu Ida-Virumaa memmeks valitud Hille Mahara idee korraldada kuldpulmaliste kokku-tulek sai möödunud nädalavahetusel Jõhvis teoks.

«Saatsin telegrammi taevasse, et oleks ilus ilm, ja ongi,» rõõmustas Hille Mahara läinud laupäeval Jõhvi seltsimaja ees kogunevaid kuldpulmalisi vaadates. Tulemas oli ligi kakskümmend abielupaari, kel seljataga viiskümmend aastat ühist elu.



«See on niivõrd suur saavutus tänapäeval, kus on palju lahutusi, ehk on need paarid noortele eeskujuks,» lootis Mahara.



Valgest limusiinist astus välja heledas lillelises kleidis ja äsja juuksuris seatud soenguga naine ning küsis pojalt arvamust oma välimuse kohta. «Armu või ära,» vastas poeg emale.



Sinises ülikonnas mees



Viiskümmend ja rohkem aastat koos elanud paarid kogunesid Jõhvi rahvamaja ette tubli pool tundi enne ürituse algust. Pulmarong startis signaalitades mõne kilomeetri kaugusele Tammiku aleviku rahvamajja. Limusiin kõige ees, teised autod, õhupallid, lilled ja valged lindid küljes, selle järel.



Pulmarongi silmapaistvaim auto oli aga päevinäinud Žiguli, mis sõidutas peopaika abielupaar Žilove.



Peopäeva hommikul võttis Aleksandr Žilov kapist välja elektrisinise ülikonna ja pani ette musta läikiva lipsu, abikaasa Maria sai kaasa kimbu pojengide ja liiliatega.



«Meile, vanakestele, läheb tänane päev väga hinge,» tõdes Aleksandr Žilov.


Tema abielu Mariaga on kestnud, nagu peig ütles, isegi veidi rohkem kui viiskümmend aastat ja nende aastate sisse on mahtunud nii mõndagi.



«Normaalne mees on,» hindas naispool oma abikaasat. «Tülisid on muidugi olnud, aga ei midagi tõsist, tavalised argitülid. Eks ma teen siis mõne nalja ja õhtul läheme ikka koos magama,» avaldas Žilov nende pika abielu saladuse.



Igale paarile puu



Tammikul ootas paare pidulik tseremoonia, vahuvein ja tants, aga enne seda istutasid kõik paarid omanimelise puu. Pisikesele alleele pandi nimeks Armastuse park.



Vladimir ja Alevdina Muhhortovide peres oli puu istutamisel tööjaotus ebatavaline: kui teistel paaridel oli naise rolliks puu külge nimesildi panek, siis selles peres tegi naine kogu töö, samal ajal kui meespool vaatas, käed puusas, tema rahmeldamist pealt.



«Meil on naine perekonnapea,» ütles Muhhortov.


«Mees on mul tegelikult väga haige, tal oli hiljuti südameklapi operatsioon,» selgitas Muhhortova sellise tööjaotuse tegelikku põhjust siis, kui abikaasa oli kuuldekaugusest väljas.



Autojuhina töötav Arved Jõgisoo ja Aili Jõgisoo tähistasid oma kuldpulmapäeva juba jaanuaris. «Abielu jooksul on kõike nähtud, aga peamine on see, et oleme üksteisel olemas,» sõnas Arved Jõgisoo. Nende ainus poeg sai surma sõjaväes.



«Venna ja õe laste lapsed on mulle nagu oma lapselapsed,» nentis Jõgisoo.


Tammiku rahvamajas kõndisid paarid pulmamarsi saatel käsikäes oma kohtadele, kinnitasid siis allkirjadega oma abieluvannet. Lapsed ja sõbrad külvasid paarid üle lillede ja õnnitlustega.


«Aitäh teile kõigile selle tänase päeva eest,» hõikas Aleksandr Žilov üle saali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles