Moekunstnik loob Tasku vaateaknaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moe- ja tekstiilikunstnik Triinu Pungits tahab Tasku moe- ja vabaajakeskuse vaateakendele anda ilme, mis näeks huvitav välja igast vaatepunktist.
Moe- ja tekstiilikunstnik Triinu Pungits tahab Tasku moe- ja vabaajakeskuse vaateakendele anda ilme, mis näeks huvitav välja igast vaatepunktist. Foto: Sille Annuk

Moe- ja vabaajakeskuse Tasku vaateakendele loodav moe- ja tekstiilikunstniku Triinu Pungitsa installatsioon näitab, et vaateakendel ei pea alati lihtsalt mannekeenid ilutsema.

28-aastase Pungitsa sõnul lähenetakse Eesti kaupluste vaateakende kujundamisel väga klassikaliselt, kuid tegelikult on võimalik leida hoopis põnevamaid lahendusi.

Installatsiooni väljamõtlemisel pidas ta oluliseks, et see näeks huvitav välja igast vaatepunktist – nii autojuhtidele kui jalakäijatele ja vaatamata sellele, kust poolt nad vabaajakeskusele lähenevad.

Pungits plaanib katta Tasku keskuse vaateakendest 24 meetrit pinda Soola tänava ja 40 meetrit pinda Turu tänava pool kahest tuhandest riideesemest koosneva installatsiooniga. Rõivad kaaluvad kokku ligi pool tonni.

Tegemist ei ole siiski suvaliselt asetatud riietega. Pungits paigutab rõivad värvide järgi nii, et tekiks ühtlaste üleminekutega sujuv värvijoon, lähemalt vaadates eristuvad aga kangafaktuurid ja üksikesemed.

Moelooja alustas installatsiooni paigaldamist Turu tänava poolsele vaateaknale möödunud kolmapäeval. Ta lisas, et paigutab riideesemeid kahe-kolmepäevaste vahedega ning lõpliku tulemuseni jõuab hiljemalt augusti keskpaigaks.

Tasku moe- ja vabaajakeskus avatakse linnakodanikele 28. augustil.

Kolmapäevaks oli Triinu Pungitsale eraldatud väikeses Tasku ruumis tema sõnul ligi 500 rõivaeset, mis kaalusid 200 kilo.

Ta lisas, et rõivad on renditud kasutatud riiete ja jalanõude hulgimüügifirmast Kaubapall, kuhu need pärast installatsiooni mahavõtmist tagasi viiakse.

Pungitsa sõnul käisid läbirääkimised ka Humanaga, kuid kokkuleppele ei jõutud. «Nad oleksid meile lihtsalt ühe kotitäie kaltse andnud,» rääkis ta.

Moekunstnik lisas, et Kaubapallis lubati aga rõivad ise välja valida.

Installatsioon jääb Tasku turundusassistendi Elke Tamme sõnul üles augusti keskpaigani. Seejärel otsustavad üürnikud ise, kuidas oma brändipoodide vaateaknaid kaunistada.

Tamm lisas, et plaanis on ka tulevikus midagi samalaadset ette võtta, sest see aitab paremini Tasku moe- ja vabaajakeskuse kui terviku olemust välja tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles