Toimetulekutoetuste summa on aastaga 3,6 korda kasvanud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos toimetulekutoetusega saab hädaline õiguse ka tasuta jagatavatele küttepuudele ja kartulitele.
Koos toimetulekutoetusega saab hädaline õiguse ka tasuta jagatavatele küttepuudele ja kartulitele. Foto: Raepress

Sotsiaal- ja tervishoiuameti andmetel maksti tänavu oktoobris Tallinnas toimetulekutoetust 3,6 korda rohkem kui mullu samal perioodil.


Toimetulekutoetusteks makstav summa kasvab iga kuuga, vahendas Raepress.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul võis toimetulekuraskustes inimeste hulga suurenemist sügisel ette prognoosida. «Lõppes aasta algul koondatutele töötuabirahade maksmine, samas algas kütteperiood ning hüppeliselt kasvasid eluasemekulud,» ütles Martinson. «Eks seda oma abipaketi kartulite ja küttepuude jagamisega ka silmas pidasime ja mida päev edasi, seda enam abipalujaid on.»

Tänavu oktoobrikuus on toimetulekutoetusi makstud mulluse oktoobriga võrreldes 3,6 korda rohkem, septembrikuus oli kasv 3,4 kordne. Septembrikuuga võrreldes maksti toimetulekutoetusi 331 507 krooni rohkem. Kokku maksti toimetulekutoetusi välja 1 989 131 krooni, mullu oktoobris oli see summa 550 609.

Kuigi Tallinna suurim linnaosa on Lasnamäe, makstakse enim toimetulekutoetusi välja Põhja-Tallinnas. Seal on ka laekunud andmete põhjal kõige rohkem töötuid ning toimetulekutoetust saavaid pereliikmeid ja lapsi.

Kõige vähem makstakse toimetulekutoetusi Pirital, kõige kiiremini on makstud summa kasvanud Nõmmel - 5,5 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles