Tai kehtestas Eesti kodanikele viisavabaduse

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestis visiidil viibiv Tai väliminister Surapong Tovichakchaikul teatas täna kohtumisel riigikogu liikmetega Tai valitsuse otsusest kehtestada Eesti kodanikele viisavabadus, mis jõustub tõenäoliselt tuleva aasta 1. jaanuarist.

Tovichakchaikul ütles täna kohtumisel riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni ja Eesti-Tai parlamendirühma esimehe Valdo Randperega, et Tai valitsus otsustas kehtestada Eesti kodanikele viisavabaduse augusti lõpus.

Otsus jõustub lähiajal, tõenäoliselt 1. jaanuarist 2014. Tai annab täpse kuupäeva peagi teada, teatas välisministeeriumi pressiesindaja. Viisavabaduse jõustudes on saavad Eesti kodanikest turistid külastada Taid 30 päeva viisavabalt.

Täna õhtul kohtus Tai välisminister Surapong Tovichakchaikuliga ka Eesti välisminister Urmas Paet. Paet rõhutas, et viisavabastus annab lisaks turismi arengule tugevama tõuke ka Eesti-Tai majandus- ja kultuurisidemetele. «Oleme Tailt viisavabaduse saamiseks aastaid tööd teinud. Tai on Eesti inimestele populaarne turismisihtkoht ning viisavabadus aitab arendada inimestevahelisi kontakte ja turismisuhteid,» rääkis Paet.

Lisaks märkis Paet, et peatselt loodetakse jõustada ka Eesti-Tai vahelise topeltmaksustamise vältimise lepingu. «Euroopa Liit on Tai jaoks oluline kaubanduspartner ning Eesti võiks olla Tai ettevõtjatele väravaks ELi, eriti Põhjamaade, aga ka Venemaa suunalises äritegevuses,» lisas ta.

Tai on huvitatud ka koostöö tihendamisest Eestiga infotehnoloogia ja küberkaitse vallas.

Eesti on taotlenud Tailt viisavabadust juba aastaid. Kokku saavad Eesti kodanikud reisida viisabalt üle 100 riiki, sealhulgas EL-i ja Euroopa majanduspiirkonna maadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles