Margus Linnamäe: antud investeeringuga kaasneb vastutus ühiskonna ees

Aivar Reinap
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Meedia uued omanikud Toomas Issak (paremalt), Mart Kadastik, Andres Kull, Margus Linnamäe ja Meelis Luht.
Eesti Meedia uued omanikud Toomas Issak (paremalt), Mart Kadastik, Andres Kull, Margus Linnamäe ja Meelis Luht. Foto: Margus Ansu / Postimees

Postimehe emafirmas Eesti Meedia 50-protsendilise osaluse omandanud ettevõtja Margus Linnamäe kinnitab, et tunneb antud ostutehingut tehes ka vastutust ühiskonna ees, et demokraatia ja vabaduse Eestis püsiks.

«See oli kindlasti äriline investeering, kuid see on selgelt erinev tavalisest investeeringust,» rääkis Linnamäe Postimehele antud pikemas intervjuus. «Kui me tahame, et elukeskond Eestis oleks terve ning demokraatia ja vabadus Eestis püsiks, siis meedia roll selle kõige tagamisel on väga oluline.»

Linnamäe tunnistas, et seoses tema tegevusega kohaliku ettevõtjana kerkib paratamatult üles võimalik konflikt – kas omanik ütleb, millest ja mida peab kirjutama. «Ajakirjandus on institutsioon, kus omanik vaatab majanduslikku poolt ja kuskil on piir, kust omanik ei tohi üle minna. Samas majanduslik seis on ka vaba ajakirjanduse toimimise eeldus,» arutles Linnamäe.

Ettevõtja kinnitas, et Postimees võib tulevikus kirjutada tagasilööke kartmata näiteks ravimiärist, kus Linnamäel on suured ärilised huvid. «Nii nagu Postimees on tänaseni kirjutanud kõigil teemadel ausalt, nii kirjutab Postimees kõigil teemadel ausalt ka edasi. Ravimiteema ei ole siin mingi erand, et seda peaks tulevikus kuidagi teisiti käsitlema.»

Norra meediakontsern Schibsted müüs Baltimaade suurima meediakontserni Eesti Meedia kõik aktsiad täna allkirjastatud lepingu kohaselt ligi 30 miljoni euroga ettevõtte juhtkonna ja Margus Linnamäe loodud ettevõttele Meedia Holding OÜ-le.

Margus Linnamäe arvamusi poliitikast, ärist ja meedia hetkeseisust loe homsest Postimehe paberlehest ja Postimees+’ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles