Põnni surnukspuremine toob Bukaresti koertereferendumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad koerte rünnakus hukkunud lapse pildiga.
Meeleavaldajad koerte rünnakus hukkunud lapse pildiga. Foto: SCANPIX

Pärast seda, kui hulkuvad koerad nelja-aastase poisi surnuks puresid, tõi peremeheta loomade hukkamist nõudev meeleavaldus kokku sadu rumeenlasi ning Bukaresti linnapea Sorin Oprescu lubas, et 6. oktoobril toimub rahvahääletus küsimuses, kas inimesed nõustuvad eutanaasiaga hulkuvatele koertele.


Intsident, kus koerakari last ründas, leidis aset nädala eest ühe Bukaresti pargi lähedal. Hinnanguliselt elab Rumeenia pealinnas umbes 65 000 hulkuvat koera.

Loomakaitsjad, kelle nõudmise on varem korduvalt hulkuvate koerte hukkamine peatatud, nõuavad, et hukkamise asemel võimud penisid vaid steriliseeriksid. Nad ise on steriliseerimisi korraldanud aastaid. Sellest hoolimata registreeriti juba ainuüksi käesoleva aasta esimese nelja kuu jooksul Bukarestis umbes 1100 juhtumit, kus koer inimest hammustas.

Omal ajal Bukaresti linnapeana loomakaitsjate survel hulkuvate koerte hukkamiskampaania peatama sunnitud Rumeenia president Traian Basescu on nüüd esitanud üleskutse võtta vastu hulkuvate loomade eutanaasia seadus põhjendusega, et inimesed on koertest tähtsamad.

Surnukspuretud poisipõnni vanaema Aurica Anghel ütles üleeilsel meeleavaldusel: «Ma loodan muutust paremusele – ma ei taha enam tänavail koeri näha.»

Teine meeleavaldaja tunnistas aga, et tema koduümbrus on nii koerterohke, et ta ei julge õhtuti väljagi minna.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles