Võtmetunnistajat tabas Politkovskaja protsessil langetõvehoog

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Pavljutšenkov (paremal) koos oma advokaadiga kohtus.
Dmitri Pavljutšenkov (paremal) koos oma advokaadiga kohtus. Foto: SCANPIX

Ajakirjanik Anna Politkovskaja mõrvaprotsess lükkus eile edasi, kui üht võtmetunnistajat tabas otse kohtusaalis langetõvehoog.

Endisele miilitsa alampolkovnikule Dmitri Pavljutšenkovile tuli epilepsiahoog peale, kui teda Moskva linnakohtus ristküsitleti. Varem oli mees üles tunnistanud, et andis tapjatele Kremli-kriitilise ajakirjaniku koduaadressi ja hankis neile relvad.

Võtmetunnistajaks muutus ta aga Politkovskaja protsessil siis, kui oli nõus võimude koostööd tegema ja oma väidetavate kaasosaliste vastu tunnistama. Selle eest vähendati mehe vanglakaristust 11 aastani.

Eile kirjutas RIA Novosti, et Pavljutšenkovi ülesandeks oli Politkovskaja asukoha kindlakstegemine ja tema igapäevatoimingute jälgimine.

Novaja Gazeta ajakirjanikust Politkovskaja tulistati 2006. aasta 7. oktoobril surnuks oma kodumaja liftis.

Politkovskaja mõrva kahtlusaluste hulka kuuluvad endine miilits Sergei Hadžikurbanov, keda süüdistatakse mõrva organiseerimise abistamises, tšetšeenid Rustam, Ibragim ja Džabrail Mahmudov ning nende onu Lom-Ali Gaitukajev. Uurijate sõnul tappis Rustam Mahmudov naise.

Politkovskaja süüasi saadeti taas kohtusse selle aasta mais, varasemal kohtuasjal kedagi süüdi ei mõistetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles