Türgis lõõmavad uued meeleavaldused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad ööl vastu tänast Istanbulis.
Meeleavaldajad ööl vastu tänast Istanbulis. Foto: SCANPIX

Türgi politseinikud lasid ööl vastu tänast käiku veekahurid ja pisargaasi, et ajada laiali taas üle riigi puhkenud valitsusvastaseid meeleavaldusi.


Tuhanded inimesed tulid tänavaile pärast seda 22-aastase meeleavaldaja surma esmaspäeval riigi lõunaosas Antakyas. Kokkupõrkeid demonstrantide ja politsei vahel on olnud Istanbulis, Ankaras, Izmiris, Mersinis ja Antakyas.

Istanbulis Kadikoy väljakul sai ööl vastu tänast viga mitu meeleavaldajat. 20 võeti vahi alla.

Izmiris marssis umbes 2500 inimest läbi linnasüdame ja karjus võimupartei AK vastaseid loosungeid hoolimata politsei pisargaasist.

Süüria piiri äärde jäävas Antakyas esmaspäeva õhtul surma saanud 22-aastane meeleavaldaja Ahmet Atakan kukkus politsei sõnutsi alla katuselt, kust ta loopis korrakaitsjate pihta kive. Uudisteagentuuri Dogan kohaselt heitis Atakan aga haiglas hinge pärast seda, kui sai vastu pead pisargaasikanistriga politsei ja umbes 150 meeleavaldaja kokkupõrkes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles