Seeneuurijad said hiigeltoetuse

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli seeneteadlane Leho Tedersoo näitas eile, kui lihtsalt käib mullaproovide võtmine seente määramiseks: plasttoru, vasara ja kilekotiga.
Tartu Ülikooli seeneteadlane Leho Tedersoo näitas eile, kui lihtsalt käib mullaproovide võtmine seente määramiseks: plasttoru, vasara ja kilekotiga. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli seeneteadlane Leho Tedersoo sai Eesti Teadusagentuurilt 300 000-eurose uurimistoetuse, selgitamaks kliimamuutuste mõju Eesti, Soome, Rootsi ja Norra seenekooslustele.

Hiljuti tõid Tedersoo uurimisrühma liikmed Põhja-Soomest Rova­niemi ümbrusest kilode viisi Lapimaa mulda, millest määratakse DNA-analüüsidega kõik proovides leiduvad seeneliigid.

«Kokku tuleb võtta tuhandeid proove, kuni 10 000,» kirjeldas Tedersoo kolmele aastale kavandatud Tartu ja Oslo ülikooli ühise uurimuse välitööde mahtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles