Tallinn saab kolm uut tänavat

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelise joonega on märgitud Tiiu tänav, sinisega Pille tänav.
Rohelise joonega on märgitud Tiiu tänav, sinisega Pille tänav. Foto: Tallinna linnavalitsus

Linnavalitsus kinnitab oma homsel istungil Veerenni asumisse tekkivate uute tänavate nimetused ning nimetab Lasnamäele rajatava uue tänava Paepargi tänavaks.


Kesklinnas Veerenni asumis Veerenni 36 kinnistu ja lähiala detailplaneeringuga tekkivad uued tänavad saavad nimedeks Tiiu tänav ja Pille tänav, selgub eelnõu seletuskirjast.

Vana-Lõuna tänavalt algav ja Tehnika tänaval lõppev tänav hakkab kandma Pille tänava nime ning Veerenni tänavalt algav ning Pille tänaval lõppev tänav saab nimeks Tiiu tänav.

Teise määrusega antakse Lasnamäel Sikupilli asumis Võidujooksu 12/Pae 7a kinnistu ja lähiala detailplaneeringuga tekkivale uuele tänavale nimeks Paepargi tänav.

Uus tänav algab Pallasti tänavalt, kulgeb läbi kavandatava pargi ning lõpeb Võidujooksu tänaval. Tänava algusosa on perspektiivne ning esimeses etapis seda välja ei ehitata. Kuna planeeringu eesmärk on 40 hektari suurusele maa-alale pargiala kujundamine ja korterelamute rajamine ning pargialale on määratud ametlik kohanimi Pae park, leidis nimekomisjon, et ala läbivale tänavale oleks loogiliseks ja sobivaks nimeks Paepargi tänav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles