ETV ellujäämiseks on vaja 47 senti ühe telepere kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Televisiooni peadirektori Aare Urmi sõnul on ETV kui avalik õigusliku televisiooni ellujäämiseks vaja seni eelarves ettenähtud 84 miljoni krooni asemel 104 miljonit krooni, mis teeks 47 senti ühe telepere kohta päevas.

Urm ütles ETAle, et ETV ellujäämiseks ja jalgadele saamiseks oleks vaja täiendavalt 20 miljonit krooni, mis annaks ETVle võimaluse likvideerida eelmistest perioodidest tekkinud võlad, mis ulatuvad 70 miljoni kroonini ning pakkuda programmi, millele on võimalik müüa reklaami ja saada sponsorlustuge 57 miljoni krooni ulatuses. Kui aga täiendavat raha ei saa, ei suuda me ka head programmi näidata ning avalik-õiguslik telekanal jääb kinokanali tasemele, millele pole võimalik müüa ei reklaami ega saada ka sponsorlustuge, nentis Urm. «Järgmiseks aastaks riigitoetusena ETVle antavast 84 miljonist kroonist piisaks ainult eestikeelsete uudiste ja hankeprogrammi edastamiseks, kuid neljandat kinokanalit meile juurde vaja ei ole,» lisas Urm.

Lisaraha 21,2 miljonit

Koalitsiooninõukogu otsuse järgi saavad järgmise aasta riigieelarvest ringhääling ja ringhäälingunõukogu juurde kokku 21,2 miljonit krooni. Praegu on 2001. aasta riigieelarves ringhäälingule ette nähtud 155 miljonit krooni. Sellest Eesti Raadiole 71 ja ETVle 84 miljonit krooni. Täiendava 21,2 miljoni krooni jaotamine ETV, ER ja nõukogu vahel on veel otsutamata. Urmi sõnul sõltub riigieelarvest eraldatavast summast tema jätkamine ETV peadirektorina. Kui eelarvekitsikuse tõttu on ETV sunnitud loobuma avalik-õiguslikust programmist ning keskenduma vaid kommertsile, panen ameti maha, lisas Urm. ETA

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles