Kadunud altarimaal ilmus Saaremaal päevavalgele

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseibuss
Politseibuss Foto: Postimees.ee

Oktoobri lõpus kadunuks kuulutatud EELK Kuressaare Laurentiuse kogudusemaja altarimaal ilmus taas päevavalgele ning politsei tagastas selle eile hommikul kogudusele.

Koguduse vaimulik Anti Toplaan ütles, et ei oska juhtunut enamaga kommenteerida, kui et kolmapäeva hommikul andis politsei kogudusele teada, et maal on leitud, kirjutas Meie Maa.

«Minu teada helistati politseisse ning öeldi, kus kogudusemaja tagaotsitav altarimaal asub. Seejärel läks politsei ja tõi taiese juhatatud paigast ära,» märkis Toplaan ja lisas, et kahjuks ei tea ta ühegi asjasse puutuva isiku nime.

Ühtlasi sõnas õpetaja, et kiriku liikmeskond on tänulik, et segane lugu maaliga positiivse lõpplahenduse leidis.

Augustis valminud õlimaali kaotsiminekust teatas teose autor oktoobri lõpus nii kogudusele kui politseile. Vares kahtlustas, et ainulaadne maal, mille väärtus on 18 000 krooni, on tema galeriist Kuressaares haigla ruumides varastatud.
Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Külli Kivioja ütles, et kuna juhtunu täpsed asjaolud on väljaselgitamisel, siis uurimise huvides ei ole praegu võimalik öelda, kust ja mil moel EELK Kuressaare Laurentiuse kogudusemaja altarimaal leiti ning kui pikalt augusti lõpus valminud maal ulapeal oli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles