Eino Tamme pankrot sai lõpliku kinnituse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikohtu loakogu ei andnud eile menetlusluba endise Riigikogu väliskomisjoni esimehe Eino Tamme kassatsioonkaebusele, milles Tamm taotles ringkonnakohtus jõusse jäänud pankrotiotsuse tühistamist.

Tallinna linnakohus kuulutas Eino Tamme pankroti välja 12. jaanuaril, kuid Tamm vaidlustas selle otsuse ja taotles ringkonnakohtult pankrotiotsuse tühistamist. Ringkonnakohus jättis linnakohtu otsuse 16. juunil siiski jõusse. Tamm ja tema äripartner Kalle Tenno omandasid 1996. aastal Tallinnas Raekoja platsil asuva nn Jegorowi kinnistu haldamiseks loodud aktsiaseltsist kumbki 10,9 miljoni krooni väärtuses aktsiaid. Kaupmees Jegorowi kinnistu oli tagastatud tema tütrele Tatjana Valdmaale, kellele pärast aktsiate jaotust jäi kolmandik 34 miljoni krooni suurusest aktsiakapitalist. Tamm ja Tenno on riigikohtu otsuse kohaselt kohustatud kumbki maksma riigile miljonitesse kroonidesse ulatuvat tulumaksu, kuna nad mõlemad olid saanud töötasuna üle 11 miljoni krooni eest aktsiaid. Tamme sõnul sai ta aktsiad, kuna Valdmaa soovis pärast ligi kolm aastat kestnud koostööd tagastatud vara hooldamisel, et Tamm osaleks võrdse vastutusega aktsionärina talle kuuluvat kinnisvara omavas äriühingus. Tamm on põhjendanud tulumaksu maksmata jätmist asjaoluga, et ta sai aktsiad Tatjana Valdmaalt kingitusena. Riigikohtu seisukohalt tegid aga Tamm ja Tenno Valdmaale seoses kinnistu tagastamise ja haldamisega tööd ning asjaolu, et töötasuna anti aktsiad üle kinkelepinguga, ei vabasta neid kohustusest tasuda nende pealt tulumaksu. Valdmaa ei soovinud aktsiaid Tammele ja Tennole kinkida, vaid aktsiatega kompenseeris ta meeste poolt tehtud töö, märgitakse kohtuotsuses. Riigikohtu loakogu ei andnud tänavu 24. augustil menetlusluba ka Tamme äripartneri Kalle Tenno kassatsioonkaebusele, millega Tenno lootis pankrotist pääseda. ETA

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles