Kaitseväelased õhkisid Tapal tühja hoone

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühja hoone õhkimine Tapal.
Tühja hoone õhkimine Tapal. Foto: PM Online'i lugeja foto

Lõhkeaineõppuste korras õhkisid kaitseväelased täna keskpäeval Tapal raudtee ääres Eesti Raudteele kasutuks muutunud hoone.

Kirde kaitseringkonna teavitustöö spetsialist Marina Loštšina ütles, et Tapal toimus kaadrikaitseväelaste kõrgeima kategooria lõhkeianekursus. Selle lõpueksamiks tänane õhkimine oligi.

Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase ütles, et tegu oli vana majaga, mis pidi niikuinii lammutamisele minema.

Marina Loštšia sõnul said kursuslased oma ülesandega nii kiirelt ja hästi hakkama, et õhku lennanud maja tükke raudteele ei kukkunud ning ükski rong ootama ei pidanud.

Loštšina sõnul viis kursuse läbi pioneeripataljon, õhatavat maja aitasid ette valmistada Tapal autojuhi ja nooremallohvitseri kursusel olevad ajateenijad.

Plahvatust tulid Loštšina sõnul lisaks ajateenijatele ja uudistama ka Tapa gümnaasiumi õpilased ja ümberkaudsed elanikud.

Urmas Glase kinnitas, et kuigi rongiliiklus õhkimise ajaks peatati, oli valitud selline aeg, et reaalselt ükski rong graafikust kõrvale kalduma ei pidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles