Fort Hoodi komandör: veresauna korraldajaid oli üks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik ja kaks sõjaväelast Fort Hoodi sõjaväebaasi juures.
Politseinik ja kaks sõjaväelast Fort Hoodi sõjaväebaasi juures. Foto: AFP / Scanpix

USA Texase osariigis Fort Hoodi sõjaväebaasis eile aset leidnud veresauna korraldajaid oli üks, ütles baasi komandör kindralleitnant Robert Cone.


«Kõiki pealtnägijaid (üle saja) on usutletud ja hetkel me usume, et asitõendid viitavad ühele tulistajale,» sõnas ta.

Cone ütles veidi aja eest, et esiti surnuks peetud ründaja, baasis psühhiaatrina töötav moslemist ohvitser major Nidal Malik Hasan, viibib linnaku haiglas valve all ja ta seisund on stabiilne.

Cone'i sõnul tappis Hasan 12 ja haavas 31 inimest, kellest pea kõik olid sõjaväelased. Cone lisas üksikasju täpsustamata, et ohvrite seas oli ka kaks tsiviilisikut.

Hasani onupoja sõnul oli 39-aastane major kurtnud ahistamist sõjaväes ja soovimatust minna missioonile Iraaki, kuhu tal tema enda sõnul kästakse minna.

USA sisejulgeolekuministeeriumi varasema teate kohaselt on endiselt vara öelda midagi täpset rünnaku motiivi kohta.

President Barack Obama ütles erakorralisel pressikonverentsil, et tegemist oli «jubedust tekitava vägivallapurskega».

Kongressi mõlemad kojad pidasid juhtunuga seoses minutilise leinaseisaku.

Fort Hood on maailma üks suurimaid sõjaväekomplekse, kus elab ligi 50 000 sõdurit ja umbes 17 000 pereliiget. Kaitseministeeriumi pressiesindaja sõnul viibib 880 ruutkilomeetrises linnakus igapäevaselt vähemalt 25 000 inimest.

Aastal 1942 asustatud Fort Hood asub osariigi pealinna Austini ja Waco vahel, kummastki linnast ligi saja kilomeetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles