Spordi Arbitraažikohus lubab Chelseal jälle mängijaid osta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea peatreener Carlo Ancelotti.
Chelsea peatreener Carlo Ancelotti. Foto: Reuters / Scanpix

Spordi Arbitraažikohus (CAS) peatas ajutiselt Inglismaa jalgpalliklubile Chelsea Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu (FIFA) poolt määratud mängijate ostmise keelu.

FIFA määras Chelsea’le septembris mängijate ostmise keelu kuni 2011. aasta jaanuarini, klubi mõisteti süüdi noore prantslase Gaël Kakuta enda juurde meelitamises, mistõttu Kakuta rikkus oma endise koduklubi Lens’iga sõlmitud lepingu tingimusi, vahendab the Guardian.

Chelsea kaebas FIFA karistuse edasi CASi ning palus, et CAS uurimise ajaks mängijate ostmise keelu peataks.

«Spordi Arbitraažikohus rahuldas Chelsea jalgpalliklubi ja Gaël Kakuta palve peatada FIFA poolt määratud karistus,» seisis CASi tänases avalduses. «FIFA määras Kakutale neljakuulise mängimiskeelu ning Chelseale mängijate värbamiskeelu kuni 2011. aasta jaanuarini, need karistused on nüüd CASi poolt peatatud kuni lõpliku otsuse vastuvõtmiseni.»

Kuna tõenäoliselt ei aruta CAS Chelsea juhtumit enne uut aastat, saab Chelsea ilmselt jaanuarikuisel üleminekuperioodil uusi mängijaid osta.

Ent tänases intervjuus ajalehele The Guardian teatas Chelsea tegevjuht Ron Gourlay, et ilmselt klubi seda võimalust ei kasuta. «Meil on praegu väga kogenud mängijad, oleme üks tugevamaid meeskond Inglismaa meistriliigas,» arutles Gourlay. «Meil on võimalus mängijaid osta, kui tunneme, et seda on vaja teha. Aga praegu arvan, et meil pole kedagi juurde vaja.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles