Lapsi tulistanud vanur jääb uurimise ajaks vabadusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahipüssid.
Jahipüssid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Raplamaal Mini-Erna võistlusretkel olnud lapsi soolalaenguga tulistanud eakas mees jääb prokuröri otsusel eeluurimise ajaks vabadusse.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Külli Kivioja sõnul ei taotlenud prokurör mehe vahistamist, kuna temalt võeti ebaseaduslikud relvad ära ning puudus alust arvata, et ta jätkaks süütegude sooritamist.

Esialgu on mehele esitatud kahtlustus tulirelva kasutades avaliku korra raskes rikkumises. Samas on võimalik, et hiljem lisandub ka kahtlustus tulirelva ebaseaduslikus käitlemises. «Mehelt saadi kätte jahipüss ja revolver, mille laskekõlbulikkuse peab selgitama ekspertiis,» ütles Kivioja.

Politseinikud ja kaitseliitlased tabasid lapsi soolalaenguga tulistanud vanuri 28. juunil. Politsei sai kella 20.40 ajal teate, et Kohila vallas Rabivere külas asuva talu rohumaal tulistas mees kaheraudsest jahipüssist Mini-Erna võistlusretkel osalenud noorte rühma suunas, tabades üht võistkonna liiget. Mees kasutas soolalaengut ning põhjustas tabamuse saanud noorele füüsilist valu.

Juhtunust teavitati kohe politseid ning sündmuskohal viibinud kaitseliitlased asusid alaealisi tulirelvaga sihtinud meest otsima. Kohaletulnud politseipatrulliga koos pidasid kaitseliitlased kinni 1938. aastal sündinud mehe, kes viidi Rapla politseijaoskonda kainenema. Seejärel käivitas politsei mehe suhtes kriminaalmenetluse.

SAMAL TEEMAL! Joobes vanur tulistas Erna retkel osalenud noorukeid

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles