Suverehvidega Tallinna tänavatel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hoolimata tihedast lumesajust sai reede lõuna ajal Tallinna tänavatel täiesti edukalt liigelda autoga, mille suverehvid olid üsna siledaks kulunud.


Tõsi küll, sõit läks tunduvalt aeglasemalt kui tavaliste teeoludega, aga ühtegi ohtlikku olukorda ei tekkinud. Sõidu lõppedes leidis roolis olnud fotograaf, et ootab veel mõnda aega, enne kui suverehvid naelte vastu vahetab.

Esimene tõus ja langus on Tõnismäe tänaval ning seal pole asi eriti kiita - üsna libe on. Edasi läheb juba paremaks. Pärnu maanteel sattume sõitma soolapuisturi järele ning on tunda, et see pole esimene teehooldemasin, mis täna sealtkaudu sõidab.

Pärnu maantee viadukt on samuti suurepäraselt sõidetav, ei vähimatki libedust. Ka Tähetorni tänaval läheb sõit normaalselt. Tõsi küll, sõidukiirus pole suvisega võrreldav, aga mõistliku sõidustiiliga saab täiesti ohutult liigelda.

Tähetorni tänava ja Kadaka tee ristmik on esimene koht, mis pisut murelikuks võtab. Seal tuleb mäest alla sõites ikka kiirus täitsa maha võtta. Teistel sõidukitel tundub selle eest kõik sujuvat. Ka liinibuss läbib järskude tõusude ja langustega ristmiku mängleva kergusega. Vaid ühel õppesõiduautol tekib mäest üles sõites väike tõrge, aga see on pigem sõiduõppija kogenematuse kui teeolude süü.

Nõmme mäest seevastu on väga mõnus üles sõita. Küll aga pole lõuna ajal ükski lumesahk veel Nõmme kõrvaltänavatele jõudnud ning autod on parajalt paksu lumekihi kohati üsna libedaks sõitnud.

Ka Vabaduse puiestee kui üks Nõmme suurimaid magistraale võiks paremini puhastatud olla. Vähemalt on seal kõnniteed aegsasti puhtaks tehtud, kuigi see sõidukijuhti eriti ei lohuta.

Suurima arvu punkte saab Järvevana tee, kus on võimalik täiesti ohutult lausa 80-ga sõita. Ka Peterburi maantee algus on puhas, aga maanteelt mahapöörded on libedad ja ohtlikud.

Majaka tänav näeb välja selline, et ükskõik millega Edgar Savisaar Lasnamäe elanike südamed ka võitnud on, siis lumekoristus see nüüd küll ei olnud. Korralikult puhas ja libedusevaba on vaid Lasnamäe nõlvalt alla Lubja tänavale viiv teejupp, aga Lubja tänav pole jällegi lumesahka näinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles