Giovanni Sposato kosib oma väidetava ohvri

Rasmus Kagge
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

See oli hetketüli, aga nüüd olen temaga kihlatud ja me abiellume, teatas Keilas elav Kati Eesti Raudtee erastamisega seotud Itaalia ärimehe Giovanni Sposato kohta, kelle suhtes palus neiu perekond Harju politseil uurimise algatada.

Harju politseinikud algatasid kriminaalmenetluse Sposato suhtes ühe Keila perekonna avalduse põhjal kolm kuud tagasi. Harju politsei aseprefekti Tarmo Vaheri sõnul oli avalduse sisu ühene ja selge.

«Peretütre kätt palunud ja sellele eitava vastuse saanud Giovanni Sposato oli neid pärast seda ähvardanud, lubades perega arved õiendada,» lausus Vaher eile.

Kriminaaltoimiku vahel on mitme perekonnaliikme, sealhulgas peretütar Kati ülekuulamisprotokollid, milles on ähvardamist detailsemalt kirjeldatud.

Puudu on vaid Giovanni Sposato enda tunnistused, kuid Harju politsei kavatseb need hankida kohe, kui ärimees Eestisse naaseb. «Seetõttu pole meil antud hetkel mingit õiguslikku alust Sposatot kuriteos kahtlustatavaks tunnistada,» ütles Vaher.

See, et Sposato ähvardamist kurtnud peretütar Kati nimetas avalduse esitamist eile Postimehele hetketülist ajendatud teoks, ei tulnud Vaherile üllatusena. «Eks meilegi on tasahilju märku antud, et pere tahab avaldust tagasi võtta,» lisas ta.

Ametlikult pole veel keegi uurimise peatamise palvega politseisse tulnud, kuid Vaheri sõnul poleks ka see toimiku sulgemiseks piisav põhjus.

Kui Harju politsei algatatud kriminaalmenetluse järgi piirdus Sposato ähvardus vaid sõnadega, siis Tallinna prefektuuri kriminaalpolitseis avatud toimikus on juttu seotusest kahe auto ja korteriukse süütamisega. Kannatanuteks selles asjas on tunnistatud perekond, kellel oli samuti kokkupuude Sposatoga.

Jaanuari keskel pidi Itaalia ärimees selle uurimisega seoses kaks ööpäeva trellide taga veetma ja politseile ütlusi andma. Itaallane vabastati süütõendite puudumise tõttu, kuid uurimine jätkub.

Sposato ütles telefonis Postimehele, et kõik tema vastu esitatud kaebused ja politseis algatatud uurimised on täiesti alusetud. «Mul pole mingit pistmist ühegi pere ähvardamise ja terroriseerimisega, see on laim, mille vastu ma kavatsen ennast kaitsta,» sõnas ta. «Parim tõestus on Kati, kellega ma juba mitu nädalat kihlatud olen ja kahe kuu pärast abiellun.»

Enne intervjuu lõppu soovitas Sposato Postimehe ajakirjanikul tema tsiteerimisel ja tema kohta kirjutatavas infos täpne olla. «Eesti Ekspressi ma juba kaebasin laimamise eest kohtusse,» lisas ta. Kati: see oli meie väike tüli Eitades kõiki väiteid Eestis perekondade ähvardamisest, andis Giovanni Sposato keset intervjuud telefoni neiule, kes esitles end eesti keeles Katina, ütles oma perekonnanime ja teatas, et kavatseb Sposatoga abielluda.

Kas mitte teie pere ei teinud Harju politseile avaldust Sposato ähvarduse suhtes?

See avaldus oli meie väike tüli. Me lahendasime selle ruttu. Mitte midagi ei juhtunud. Kõik on praegu väga korras.

Aga mis ähvardust siis politsei uurib?

Mingit ähvardust pole olnud, see oli lihtsalt sõnavahetus. Kõik see, mis ajakirjanduses ilmus, on väljamõeldis. Kellegi autosid pole ta maha põletanud. See on ibar jutt.

Millal te Sposatoga abiellute?

Kihlasõrmus on mul sõrmes juba kuu aega. Kavatseme peagi abielluda. Praegu oleme koos Itaalias ja puhkame.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles