Kuidas pooleteiseaastane Ralf Mae suusatama õpib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jana Mae (paremal) sõnul armastab pisike Ralf (vasakult teine) lisaks suusatamisele ka jalgpalli. Tütred tegelevad iluvõimlemisega.
Jana Mae (paremal) sõnul armastab pisike Ralf (vasakult teine) lisaks suusatamisele ka jalgpalli. Tütred tegelevad iluvõimlemisega. Foto: Ann Hiiemaa

Igal hommikul, kui 1,5-aastane Ralf Mae üles tõuseb, näitab ta ema Janale esimese asjana toa nurgas olevaid suuski. Tänavuses Olose laagris esimest korda suuskadele saanud Ralf naudib suusatamist kogu täiega.

«Jaak küll ütleb, et tal pole veel suusakeppe vaja, aga ta ise nõuab neid! Kõikidel teistel ju on suusakepid, miks siis tema ilma peaks olema?» avaldab Jana Mae muigamisi. Jaak Mae lisab kõrvalt: «Ega ta tegelikult veel päris ei suusata. Rohkem nagu seisab suuskadel.»

Suusatamise harrastamiseks tõi Jaak Mae pojale ka Fischeri suusasaapad. Need on täpselt number 25. «Ja tõesti – nagu päris. Me ise ka imestasime, et nii väikesi numbreid tehakse,» avaldab Jana Mae.

Pärastlõunal demonstreerib Ralf, kuidas tema suusatab. Ta laseb emal end riietada ning jookseb kohe toanurka uhkete Fischeri suuskade järele. Peaaegu samasugused nagu tema isal, ainult et umbes kolm korda väiksemad.

Jana Mae võtab pisipoja sülle ja viib ta paarkümmend meetrit eemal olevale suusarajale. Kaasa tulevad ka tütred Isabel ja Lauren. Jana Mae aitab Ralfile suusad jalga ja sõit võibki alata! Poisipõnn vehib hoolsalt keppidega ja liigub jõudsalt edasi.

Väikesele künkale jõudes haarab Jana Mae poisi sülle ja viib ta tasasele maale tagasi. «Igaks juhuks. Ega ta seda väga veel ikka ei oska,» muigab Jana Mae. Mõne hetke pärast tuleb õde Isabel vennale appi ja lükkab teda oma suuskadega tagant. Nii liigub Ralf juba hoopis kiiremini edasi. «No näed kui hea süsteem!» avaldab Jana Mae.

Kümne-viieteist minutiga saab suusatreening läbi ja Ralfi nägu ilustab õnnis naeratus – tundub, et ta jäi treeninguga väga rahule.

«Laenasime Peeter Kümmeli lapsele ka Ralfi suuski, aga talle kohe üldse ei meeldinud see. Oli rohkem pikali kui püsti. Edasine olenebki väga palju esimesest emotsioonist,» avaldab Jana Mae ja lisab: «Ralf on meil selline tõsine mees! Talle hakkas suusatamine kohe meeldima.»

Kas Ralf Maest kasvab samuti tippsuusataja, näitab aeg. Vanemad talle seda peale suruma ei hakka. Pealegi tundub, et talle meeldib ka jalgpall väga. «Kui telerist jalgpalli näeb, siis jääb kohe põnevusega vaatama. Muidu ta ei vaata üldse telerit,» sõnab Jana Mae, kelle tütred tegelevad hoopis iluvõimlemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles