Ugalas esietendub «Nii nagu taevas»

, kirjandustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Sammul
Indrek Sammul Foto: Ugala

Ugalas jõuab 27. novembril publiku ette uuslavastus «Nii nagu taevas». Näidendi teksti on Kay Pollaki samanimelise filmi järgi kirjutanud Sofia Aminoff ning lavastaja on Ingo Normet.


«Nii nagu taevas» on lugu maailmakuulsast dirigendist, kelle tervis on ületöötamise tõttu halvenenud, nii et ta otsustab suurest muusikast kõrvale tõmbuda ning minna tagasi kodukülla. Kuigi ta on selles külas koolis käinud, ei tunne kunstnikunime tõttu keegi teda ära.


Üle paljude aastate on tema kalendermärkmik tühi ning ta ei soovi muud kui olla omaette.
Ometi võtab dirigent vastu pakkumise hakata juhendama külas tegutsevat väikest kirikukoori. Ta ei alusta lauluharjutustega, vaid püüab õppida ja õpetada ka koori liikmeid kuulama nii iseennast kui teisi.

Niisugune töömeetod äratab imetlust ja hämmingut. Tasapisi hakkavad inimesed avanema ning ilmsiks tuleb palju varjatut. Külakese tüüne pealispinna all on valu, kibestumiseja mõistmatuse kõrval peidus rohkesti hoolivust, armastust ja elurõõmu.

Katsumuste ja kriiside kaudu kasvab koor ühtseks ja kaunilt kõlavaks tervikuks ja tulvil optimismi minnakse Viini võistlusele.

Muusika on andnud inimestele julguse otsustada ning armastada. Rootsi kirjaniku ja filmirežissööri Kay Pollaki samanimeline menufilm oli nomineeritud parima võõrkeelse filmi Oscarile. Selles kõlav «Gabriella laul» püsis Rootsi hitiedetabelite tipus 68 nädalat.

LAVASTUS
Kunstnik on Liina Unt
Muusikajuht Peeter Konovalov
Mängivad Indrek Sammul, Kata-Riina Luide, Peeter Tammearu, Carita Vaikjärv, Arvi Mägi, Tarvo Vridolin, Triinu Meriste, Kadri Lepp, Andres Oja, Martin Mill, Luule Komissarov, Margus Vaher, Kiiri Tamm, Anne Valge, Peeter Jürgens jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles