Eesti Loto juhi palk kerkib koos kasumiga

Nils Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Presidendiloto peavõit, 336 000 krooni suurune presidendi aastapalk on võrreldes Eesti Loto juhatuse esimehe Monika Salu sissetulekuga väike - Salu teenis mullu Eesti Lotot juhtides üle 48 000 krooni kuus.

Salu põhipalk oli eelmisel aastal 28 501 krooni kuus, selle summa tegi ligi kaks korda suuremaks tulemuspalk ning aasta lõpus makstud 50 000 krooni suurune preemia. Kui korrutada Salu mullune keskmine kuupalk 12 kuuga, teeninuks ta 576 000 krooni aastas.

Tänavu võib aga tema palk nõukogu liikmete kinnitusel veelgi kerkida juhul, kui Eesti Loto majandustulemused ületavad prognoose.

Kiire kasum

Mullu 1. juulist Eesti Lotot juhtima asunud Salu ametisseastumise ajal teatas ettevõtte nõukogu esimees, reformierakondlane Toomas Vilosius, et nõukogu seab ettevõtte mõnekümne töötaja jaoks sisse tulemuspalgasüsteemi.

Salu viis paar aastat kahjumis olnud Eesti Loto aasta lõpuks 1,1 miljoni krooni suurusesse kasumisse ning ettevõtte majandustulemustest sõltuv kuupalk hakkas kerkima.

Salu ütles eile Postimehele, et esialgsete prognooside kohaselt pidi Eesti Loto jõudma eelmise aasta lõpuks nulli. «Aga kuna meil õnnestus saada rohkem kui miljonikroonine kasum, siis suurenes vastavalt sellele ka tulemuspalk. Soovitan kõigile ettevõtte tulemuslikkusega seotud palgasüsteemi.»

Tulemuspalk koosneb Salu kinnitusel etappidest ja sõltub sellest, millise tulemuse on ettevõte saavutanud.

«Võrreldes eelmise lotojuhiga tundsin ennast väga puudutatuna nähes, et nelja miljoni krooni suuruse kahjumiga oli võimalik teenida poole aastaga üle miljoni krooni aastas.»

Üle 100 000 krooni ei tõuse

Salu tänavune tulemuspalgaskeem eeldab Eesti Lotolt 2,3 miljoni krooni suurust kasumit. Kui kasum jääb väiksemaks, jääb Salu nõukogu esimehe Vilosiuse sõnul ka tulemuspalgata.

Salu ei pidanud realistlikuks võimalust, et tema palk tõuseks Eesti Loto kasumi kerkides tänavu 100 000 kroonini kuus.

Monika Salu palganumbrid on Vilosiuse sõnul nõukogu ühine otsus, mida ei ole dikteerinud juhatuse esimees ise.

Rahandusministeeriumi nõuniku, Eesti Loto nõukogu liikme Daniel Vaariku sõnul on Eesti Loto mulluse üllatusliku kasumi alustaladeks ettevõtte efektiivsuse kergitamine alates koondamistest kuni kõikvõimalike kallite teenuste väljastpoolt ostmise lõpetamiseni.

«Ettevõtte juhi kasum on tõepoolest seotud selle kasumiga, mida ettevõte suudab teenida,» kinnitas Vaarik.

Vaariku sõnul on riigile tähtis, et Eesti Lotost laekuks hasartmängumaksu ja kasumit. «Kasum on mitu miljonit ja ka hasartmängumaksu laekub võibolla mõni miljon rohkem. Kui inimene suudab saavutada sellise tulemuse, siis minu arvates tema tööturuhind ongi umbes selline.»

Vaariku kinnitusel võib Salu palk kerkida töötulemuste paranedes veelgi, näiteks 60 000 - 70 000 kroonini kuus.

«See võibki sinnani minna ja väga tähtis on, et kõik seda näevad. Kõik näevad ka seda, kas Eesti Loto kasum tõuseb või langeb. Eesti Loto ei ole riigiasutus - see on äriühing,» lisas Vaarik.

Salu palk kukub Vaariku sõnul kohe, kui Eesti Loto majandustulemused enam nõukogu ei rahulda.

«Eelmisel juhil Kolgal oli hästi palju «langevarjusid», mis takistasid temaga lepingu katkestamist, aga Salul neid ei ole.» Salu tööleping ei määra Vaariku sõnul lahkumishüvitist.

Piiridega tulemuspalk

Eesti Loto teenis möödunud aastal 115 miljoni kroonise käibe juures 1,1 miljonit krooni kasumit.

Mullu tehtud prognooside kohaselt loodab Eesti Loto tänavu kasumit teenida üle kahe miljoni krooni ja prognoosib müügikäibeks 125 miljonit krooni. Praeguste müügitulemuste kohaselt võib Eesti Loto ka tänavu planeeritud käibe- kui kasumiprognoosid ületada.

Eesti Telefoni juhatuse esimehe Valdo Kalmi hinnangul peaks tulemuspalgal olema määratud nii alumine kui ka ülemine piir. Samuti ei ole Kalmi arvates õige, kui tulemustasu kajastub ka kuupalgas.

«Tavaliselt on nii, et inimene saab aasta lõpus preemiat ühe, kahe, kolme või nelja kuupalga ulatuses.» Preemiat saab tipp- või keskastme juht Kalmi sõnul siis, kui ettevõtte majandusprognoosid on täidetud või ületatud.

Enda palka Eesti Telefoni juhina hindas Kalm suurettevõtete juhtide kategoorias keskmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles