Haigus sulges Halliste kooli

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiruse leviku ja paljude laste ning õpetajate haigestumise tõttu on Halliste põhikool suletud.
Viiruse leviku ja paljude laste ning õpetajate haigestumise tõttu on Halliste põhikool suletud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Halliste põhikoolis sel nädalal viiruse leviku ja paljude laste ning õpetajate haigestumise tõttu tunde pole.

Kool tehakse uuesti lahti esmaspäeval, 16. novembril.

Halliste põhikool esitas tervisekaitseinspektsioonile taotluse õppeasutus ajutiselt sulgeda, sest puudujaid oli väga palju.

«Kui esmaspäeval oli meie kooli 102 õpilasest kohal 62, siis teisipäeval vaid 30,» ütles direktor Merle Hüva.

Otsuse kool ülejäänud nädalaks kinni panna ja lapsed koju saata tegi Merle Hüva teisipäeva hommikul.

Õpetajad küsitlesid lapsi ja selgus, et kohaletulnutest vaid pooltel polnud tuntavaid haigusnähte, näiteks peavalu või köha ja nohu. Viirused olid oma töö teinud ka personali hulgas ning kümnest õpetajast viis olid haiglased.

Viljandi maavalitsuse haridusosakonna juhi Ilmar Küti sõnul pole teiste Viljandimaa koolide juhid talle teatanud, et seal oleks ette tulnud massilist haigestumist.

Kooli sulgemine nädala lõpuni on kooskõlastatud ka Abja perearstikeskuse perearstidega, kelle nimistutesse enamik selle kooli õpilasi kuulub.

Perearst Anne Ladva jutu järgi on tõved Halliste kooli lapsi kimbutanud juba paar nädalat. «See on väike kool ja kui üks on haige, jäävad teised ka,» rääkis ta.

Anne Ladva sõnul on tegemist tavalise igasügisese viirusepuhanguga, mil inimesed kaebavad paar-kolm päeva köha, nohu ja palaviku üle.

«Kindlasti pole tegu gripiga ja ammugi mitte seagripiga,» rõhutas perearst. «Kindluse mõttes saadame lastelt võetud proovid laborisse kontrollida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles