Kontserdikorraldajad: Eesti saab Eurovisiooniga hakkama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti suuremate kontserdikorraldajate hinnangul ei teki Eurovisiooni lauluvõistluse korraldamisega tuleva aasta mais Tallinnas mingeid probleeme, sest tarvilik tehnika ja tööjõud on siin olemas.

Vajalik heli- ja valgustehnika on võimalik kokku koguda suuremalt jaolt Eestist ja Baltimaadest. Suurkontserte korraldava BDG juhi Peeter Rebase hinnangul võib raskusi tekkida vaid tele- ja raadioülekannetega, milleks tuleb Eestisse tuua nii tehnikat kui ka tööjõudu.

Eelarve veel lahtine

Baltic Music Promotionsi juhi Lauri Laubre hinnangul ei erine eurolaulu konkursi lõppkontsert eriti tavapärasest suurkontserdist.

«Mingid erinevused kahel üritusel siiski on ning neist üks suurim on valgustamine,» märkis Laubre. «Teleülekandes peavad olema pisut teistsugused valgustid, sest seal hakkavad mängima nende temperatuurid ja värvid.»

Nii Laubre kui Rebase arvates ei tohiks Eesti mingil juhul kontserdist loobuda, sest see oleks oluline Eesti reklaamimisel.

Liiatigi on meil piisavalt firmasid, kellel on suurürituste korraldamise kogemus olemas, rõhutasid mõlemad mehed.

Kui suur peab aga olema sellise kontserdi eelarve, ei osanud kumbki kontserdikorraldaja öelda.

«Selleks oleks vaja täpsemalt teada, millised on nõudmised ning kus kontserti korraldatakse,» nentis Rebane. «Selge on aga ka see, et riigi tugi peab asjal olema, sest omavahenditest kulutusi tagasi ei teeni.»

Laubre sõnul on siiski võimalusi, kuidas enamik kulutusi tagasi teenida, kuid selleks on vaja võimalikult suurt kontserdipaika. «Mina eelistaksin valmivat Lilleküla staadioni, mis on mitu korda suurem kui Saku suurhall,» lausus Laubre. Tema hinnangul ei tohiks kuni 30 000 kontserdipileti mahamüümine olla kuigi raske.

Staadionikatus on võimalik

Laubre arvates ei tohiks kuigi raske olla ka staadionile teisaldatava katuse panek.

Lilleküla staadioni ehitava FC Flora juhi Aivar Pohlaku kinnitusel on firma valmis oma kuludega staadionile ka katuse paigaldama, sest seda oleks vaja ka teiste ürituste korraldamiseks. Teisaldatava katuse hind võib tema hinnangul küündida 30 miljoni kroonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles