Kelmi ohver peab kahju hüvitama

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangakontori juurde sõitis kurjategija trööbatud Ford Courieri kaubikuga. Lahkudes jättis petis auto maha.
Pangakontori juurde sõitis kurjategija trööbatud Ford Courieri kaubikuga. Lahkudes jättis petis auto maha. Foto: Politsei

Raplas inkassaatoriks maskeerunud kelmile vabatahtlikult kolm miljonit krooni andnud pangatöötaja peab juhul, kui politsei kurjategijat ei taba, kahju omast taskust hüvitama.


Sularahaveoga tegeleva G4Si inkasseerimise reeglid on karmid. Pangast raha kättesaamiseks ei piisa sellest, et inkassaator kannab vormiriietust ja näitab fotoga töötõendit.



Postimehe andmeil on turvafirma saatnud kõikidele inkasseerimisega seotud klientidele oma töötajate fotod koos andmetega, kellel on ametlikult luba rahaveoga tegeleda.



Ranged reeglid


Regiooniti on see nimekiri küll erinev, kuid peaks siiski välistama raha üleandmise valedele inimestele. Vähimagi kahtluse korral peaks raha eest vastutav isik pöörduma turvafirma poole.



G4S ei soovi inkasseerimisreeglitest rääkida, viidates nende ülimale salastatusele. «Saame öelda vaid seda, et need reeglid on väga ranged,» ütles ettevõtte avalike suhete juht Andres Lember.



Et pangatöötaja ei täpsustanud eelmise esmaspäeva hommikul G4Si vormis Raplas SEB panga kontorisse sisenenud libainkassaatori andmeid, siis ähvardabki teda juhtunu tõttu isiklik vastutus.



SEB Eesti pressiesindaja Silver Vohu sõnul on nad sõlminud kõigi pangas sularahaga kokku puutuvate töötajatega ametialase vastutuse lepingu, mis näeb ette võimalike kahjude hüvitamise.



Üksikasju ei avalda


«Mis ulatuses inimene oma eksimuse korvama peab, oleneb pangas toimuva ametialase sisejuurdluse tulemusest,» ütles Vohu. Eksinud pangatöötaja võttis kuriteo järel töölt puhkuse.



Ringkonnaprokurör Aarne Pruusi sõnul on uurijate valduses küll turvasalvestis kurjategijast, ent esialgu ei soovita üksikasju avalikkusega jagada.


«Ütleme nii, et me oleme ka muidu selle kuriteo avastamisel mõõdukalt optimistlikud,» ütles Pruus.



Libainkassaator


•    2. novembri hommikul kella kümne paiku sisenes Raplas SEB panga kontorisse turvafirma G4S vormi kandnud mees.


•    Mees läks inkassaatorite saabumist oodanud, sularaha eest vastutava ametniku juurde, kes andis talle eelmisel töönädalal panka kogunenud kolm miljonit krooni.


•    Tegelikud inkassaatorid saabusid panka mõni minut hiljem.


•    Uurimine selgitas, et libainkassaator saabus kuriteokohale kaks päeva varem Elvast ostetud vana väikekaubikuga Ford Courier ja lahkus ATVga.


•    Et vägivalda ei kasutatud ega ähvardatud, kvalifitseeriti kuritegu kelmuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles