Tartu ettevõte tõi Eestisse uue trendividina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digitaalne visiitkaart Po­­ken võimaldab ühe puudutusega vahetada tuttavaga kontaktandmeid.
Digitaalne visiitkaart Po­­ken võimaldab ühe puudutusega vahetada tuttavaga kontaktandmeid. Foto: Poken Eesti

Kui Tartu ettevõtja Marten Sardis öösiti internetis surfas, ei osanud ta oodatagi, et komistab juhuslikult šveitslaste uue leiutise – digitaalse visiitkaardi –  otsa ning saab peagi trendividina maaletoojaks Eestis.


Ometi just nii läks ja napi kuu ajaga on leidnud ligi 2500 Pokeni-nimelist digitaalset visiitkaarti koha eestlaste taskus. Poken on sisuliselt pisike mälupulk, lõbusat kujukest meenutav vidin, mis salvestab inimese igat laadi kontaktandmed ning võimaldab teist Pokenit puudutades infot kiiresti ja lihtsalt vahetada.



Digitaalne käepigistus


«See on nagu digitaalne käepigistus,» ütles Poken Eesti tegevjuht Marten Sardis. Ühe puudutusega jõuavad Sardise selgitusel vestluspartneri kätte kõik soovitud andmed, alustades telefoninumbrist ja aadressist ning lõpetades Facebooki, MSNi või Twitteri kontoga.



«Enam ei ole vaja nuputada, mis kasutajanimega leida sõpra suhtlusvõrgustikest, või muretseda, kui pole märkmepaberit ja pastakat käepärast,» rääkis ta.



Ärimehest lapseni


Digitaalse visiitkaardi kasutajaskond võib Sardise sõnul olla väga lai. Lõbusama kujundusega Poken sobib lastele ja noortele. Äriinimestel on rohkem kasu töisest visiitkaardist, mida saab lisaks kontaktandmete säilitamisele kasutada tavalise mälupulgana. 



Ühe puudutusega kontaktandmete vahetamist võimaldava tehnoloogia töötasid välja šveitslased. Müüki paisati Pokenid selle aasta suvel ning kiirelt on need levinud nii USAsse, Aafrikasse, Jaapanisse kui ka Lõuna- ja Lääne-Euroopasse. 



Sardis ütles, et ennustustega ta ei tegele, kuid usub, et praegu veel väga uut toodet saadab mitmel pool maailmas edu. Ka Eestis on trendividina maaletoojal suured plaanid. «Julgen pakkuda, et 100 000 Pokenit müüakse siin kindlasti ära,» ütles ta.



Praegu saab 260 või 390 krooni maksvaid Pokeneid osta Elionist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles