Pistisekahtlusega Jaanus Mutli jäi linnavalitsusest välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Mutli.
Jaanus Mutli. Foto: Peeter Langovits

Keskerakond kinnitas Tallinna linnapea kandidaadiks Edgar Savisaare, üks senistest abilinnapeadest Jaanus Mutli uues koosseisus enam ei jätka.


Harju maakohus lõpetas Mutli suhtes väärteomenetluse pistise võtmise kahtlustusega, kuid leidis, et Mutli tegevuses võib leiduda kuriteo elemente, mistõttu tuleb asja uuesti menetlema hakata. 

Keskerakonna Tallinna nõukogu kinnitas täna kandidaadid Tallinna linnapea ja abilinnapeade ametikohtadele ning koalitsiooninõukogu koosseisu.

Keskerakonna Tallinna linnapea kandidaat on Edgar Savisaar, kandidaadid abilinnapeade ametikohtadele on Taavi Aas , Deniss Boroditš, Kaia Jäppinen, Merike Martinson ja Eha Võrk.

Tallinna koalitsiooninõukogus esindavad Keskerakonda Edgar Savisaar, Toomas Vitsut ja Mailis Reps .

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal kinnitas, et Mutli jäi abilinnapea kandidaatide hulgast välja seetõttu, et selline oli tema isiklik soov.

ERRi andmetel märkis Keskerakonna esimees Edgar Savisaar eile, et Mutlil oleks otstarbekas jätkata seni, kuni kohus asjad klaariks teeb.

"Muidu võib ka avalikkusele jääda mulje, nagu oleks ta milleski süüdi," ütles Savisaar. 

Toobal märkis, et Tallinna linnaosavanemate kandidaate hakkab Keskerakond arutama umbes nädala pärast. Kas ka Mutli on võimalik kandidaat mõnele linnaosavanema kohale, et osanud ta öelda.

Koalitsioonileppe järgi kuuluvad Keskerakonnale Lasnamäe, kesklinna, Põhja-Tallinna, Haabersti, Pirita, Kristiine ja Nõmme linnaosavanemate kohad.

Sotsiaaldemokraatidele jääb Mustamäe linnaosavanema koht. Sellele kohale valisid sotsid eile kandidaadiks Lauri Laatsi.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles