Ringhäälingunõukogu jättis Aare Urmi ametisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ringhäälingunõukogu jättis äsja salajasel hääletusel Eesti Televisiooni (ETV) tegevjuhi Aare Urmi häältega viis nelja vastu ametisse, ütles ringhäälingunõukogu liige Ignar Fjuk.

«Kuigi enamus leidis, et umbusaldusküsimuse päevakorda tõstmine on õigustatud, siis mitu ringhäälingunõukogu liiget ütlesid, et praegusel hetkel toob Aare Urmi vabastamine juurde ebastabiilsust ja segadust,» lausus Fjuk. Kuna valitsus on esitanud riigikogu menetlusse Eesti Raadio ja ETV üheks rahvusringhäälinguks liitmise eelnõu, siis Urmi väljavahetamisel saaks uus ETV juht saaks olla ametis väga lühikest aega kui riigikogu eelnõu sellisena vastu võtab, lisas ta. Fjuki hinnangul on lootust, et osade ETV töötajate streigiähvardus jääb täitmata. «Viimastel tundidel on ETV juhtkond töötajate muredele adekvaatselt reageerinud ning Urm lubas nõukogule, et jätkab pingutusi kodurahu saavutamiseks,» põhjendas ta. Ringhäälingu Töötajate Ametiliidu (RTAL) juhatuse esimees ja peausaldusisik Marika Tuus ütles eile ETAle, et Urmi jätkamise korral on ametiühingud sunnitud korraldama kollektiivlepingu sõlmimise nimel hoiatusstreigi. "Kui aga Urm ei jätka, alustame uue juhatusega läbirääkimisi kollektiivlepingu sõlmimiseks," lisas Tuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles