Eestist pärit lumeleopardi kutsikad surid Walesis rõugetesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumeleopard haigutamas
Lumeleopard haigutamas Foto: AP / Scanpix

Tallinna loomaaiast pärit lumeleopardi Otilia ja Ungarist Szegedi loomaaiast pärit Szechuani kaks kutsikat surid Walesi mägiloomaaias vähelevinud kasside rõugetesse.

Rõugetesse surnud isase ja emase leopardikutsika vanemad elavad Colwyn Bay loomaaias, kuhu nad sattusid Euroopa aretusprogrammi raames, vahendas BBC.

«Maikuus saabunud leopardikutsikate surm masendas ja kurvastas kõiki loomaaia töötajaid,» nentis selle direktor Nick Jackson.

Tema sõnul sirgusid leopardikutsikad jõudsalt ning olid kogu loomaaia ja eriti nende talitajate «uhkus ja rõõm».

Jacksoni sõnul loodetakse, et nende vanemad sigivad järgmisel aastal uuesti.

Kutsikate ema Otilia sündis Tallinna loomaaias aprillis 2005 ning Szechuan Ungaris sama aasta mais, nad saabusid Inglismaale kolme aasta eest.

Kasside rõuged, mis leopardikutsikad maha murdis, on vähelevinud nahahaigus, mis möödub tavaliselt ise, kuid kui looma immuunsüsteem on nõrgem, võib haigus süveneda ja tõsiseid tagajärgi põhjustada.

Maailmas elab vabas looduses hinnanguliselt 4000 lumeleopardi.

«Need on meie lapselapsed, sest nende ema on meil sündinud, aga umbes viis aastat tagasi Inglismaale viidud,» ütles Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal Inglismaal surnud lumeleopardi kutsikate kohta.

Kaal lisas, et surnud pisikeste lumeleopardide vanaema on vanadusse surnud, kuid vanaisa elab veel Tallinna loomaaias ning talle toodi aprillis Prantsusmaalt uus abikaasa. Võib loota, et järgmisel kevadel on pisiperet oodata.

Järgmise nädala esmaspäeval saadab loomaaed Tallinna lennujaama noore Amuuri leopardi, kes teisipäeval alustab lennureisi Inglismaale. Seega loomade liikumine jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles