Fort Hoodi tulistaja käis tihti striptiisiklubis

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nidal Malik Hasan
Nidal Malik Hasan Foto: AP / Scanpix

Möödunud nädalal USAs Fort Hoodi sõjaväebaasis 13 inimest maha lasknud major Nidal Malik Hasan polnud mitte ainult pühendunud moslem, vaid ka innukas kohaliku sületantsuklubi külastaja, kirjutab tänane ajaleht The Irish Independent.

Hasan oli sage külaline Fort Hoodi baasi lähedal asuvas klubis Starz. Nagu tõdeb Independent, oli ta selles mõttes sarnane näiteks osadele 11. septembri terroristidele – Mohammed Atta ja neli tema kaastöölist veetsid rohkelt aega Las Vegase ja Florida striptiisiklubides.

Starz asub vaid mõne meetri kaugusel Guns Galore poest, kust Hasan soetas endale rünnaku tarbeks poolautomaatrelva.

Ajalehega The Daily Telegraph jagas oma mälestusi 31-aastane Starzi tantsija Jennie Jenner. Tema esines Hasanile 30. oktoobril, kuus päeva enne veretööd.

«Ta ei olnud nagu tavaline rahvas. Ta näis vanem, küpsem, kuid mitte ebanormaalne,» rääkis Jenner. «Ta oli seda sorti tüüp, kellega saab maha istuda ja juttu ajada. Ta tundus olevat rohkem huvitatud tüdrukutest ja ei vastanud tegelikult ühelegi küsimusele iseenda kohta.»

Jenneri sõnul tellis Hasan pärast vestlust temalt 50 dollarit maksva alastitantsu privaatruumis. Kui tantsija pärast veretööd telekas Hasani pilti nägi, mõtles ta: «Ta ei tundunud seda tüüpi inimesena, kes sellist asja teeks.»

Hasani tuttavad on meenutanud, et varem kaebas major suutmatuse üle leida endale abikaasa. Ta oli palunud abi moslemite tutvumisteenistuselt, öeldes, et soovib pruuti, kes kannaks hidžaabi ja palvetaks viis korda päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles