Eesti ohvitser pälvis kõrge NATO autasu

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estcoy-5 ülem major Eero Kinnunen.
Estcoy-5 ülem major Eero Kinnunen. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kaitseväe vanemohvitser major Eero Kinnunen pälvis esimese eestlasena teenistuse eest NATO operatsioonil Afganistanis NATO eriteenete medali.

Major Kinnuneni autasustati NATO eriteenete medaliga teenistuse eest Eesti jalaväekompanii Estcoy-5 ülemana Afganistani lõunaprovintsis Helmandis NATO rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus käesoleva aasta esimesel poolel.

Eriteenete medaliga autasustatakse NATO operatsioonidel osalenud kaitseväelasi, kes on üles näidanud nõutavast oluliselt suuremat initsiatiivi ja pühendumust ning kelle panus on olnud oluline nii nende kaasvõitlejate kui NATO jaoks tervikuna.

NATO eriteenete medalit antakse välja alates 2003. aastast kaks korda aastas. Koos major Kinnuneniga sai sel kevadel medali 45 NATO riikide kaitseväelast operatsioonidelt Afganistanis, Kosovos, Iraagis, Sudaanis ja Vahemerel. NATO eriteenete medalite kandidaadid kiidab heaks NATO peasekretär.

Major Kinnunen teenib kaitseväes alates 1994. aastast. Ta on osalenud kompaniiülemana välismissioonil Bosnia-Hertsegoviinas, rühmaülemana Iraagis ja kompaniiülemana Afganistanis.

Alates 2008. aasta juunist on major Kinnunen määratud Maaväe staabi jalaväeinspektori ametikohale.

Eesti kaitsevägi osaleb Afganistanis rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast. 82-meheline jalaväekompanii Estcoy-5 teenistus Afganistani lõunaprovintsis Helmandis kestis möödunud aasta detsembrist 2008. aasta maini, mil kompanii vahetas välja Estcoy-6.

Helmandi provintsi peetakse üheks raskemaks teenistuskohaks Afganistanis.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles