Andres Tarand ei mõista Ilvese esitamist ELi presidendiks

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Tarand.
Andres Tarand. Foto: Peeter Langovits

Endise Euroopa Parlamendi saadiku Andres Tarandi sõnul on tema jaoks arusaamatu, miks esitas Eesti Euroopa Liidu (EL) presidendi kohale Toomas Hendrik Ilvese.

Andres Tarand märkis täna ETV saates «Terevisioon» Eesti valiku kohta esitada ELi presidendi kohale Toomas Henrik Ilves, et tema ei saa selle käigu mõttest aru. «Võib-olla tingis selle sisepoliitka, aga siiski ma ei julge siin seletusi anda, ma olen selle võrra distantsil,» vahendasid ERR Uudised mehe sõnu.

Kuna Euroopa Liidu president peab siluma võimalikke 27 liikmesriigi seas tekkivaid konflikte, peab olema tegu väga oskusliku mehega, lausus Tarand.

Tarandi arvates oleks presidendiks sobiv kandidaat Suurbritannia endine peaminister Tony Blair, kes sai peaministrina oma poliitikas hästi hakkama. Samas nentis ta, et kuna Blair on liiga hea kandidaat, ei lähe ta ilmselt läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles