Postimees ja Kanal 2 teevad ühise uudistesaate

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Meedia kontserni kuuluvad Eesti suurim päevaleht Postimees ja telejaam Kanal 2 tulevad sügisel välja ühise teleuudistesaatega.

Kanal 2 peadirektor Urmas Oru nimetas uudistesaadet oluliseks nurgakiviks kanali uuenevas programmis. «Värskeima info ja reportaazhide kõrval soovime pakkuda vaatajatele senisest enam kommentaare ja arvamusi, avada uudiste taustu ja tagamaid,» kirjeldas Oru saate eesmärke.

Aasta ettevalmistusi

Ettevalmistusi uue saate käivitamiseks on tehtud ligi aasta. Partnerite senise koostöö tulemusena on Kanal 2 kasutanud oma programmis Postimehe online-uudiseid, Postimees omakorda pakkunud online-uudiste juurde Kanal 2 toodetud uudisklippe.

Postimehe peatoimetaja Urmas Klaasi sõnul on täiesti loomulik, et pärast õnnestunud online-uudiste käivitamist toetab Postimees ka teleuudiste tegemist. Klaasi sõnul on Eesti kontekstis väga tähelepanuväärne, et üks trükimeediaväljaanne teeb sisulist koostööd ka telekanaliga. «Kuid maailmas on küllaga sarnaseid näiteid ning ka Eesti meedia tulevik saab olla multimeedias,» kinnitas Postimehe peatoimetaja.

Postimees ka raadios

Postimehest kui multimeediumist rääkides nimetas Klaas, et Postimees on lisaks internetiväljaandele juba aastaid teinud raadiosaateid nii Tartu raadios kui ka Kuku raadios.

Oru sõnul annab uudistesaatele korraliku sünnitunnistuse see, et need baseeruvad Postimehe kui Eesti juhtiva uudistekanali informeeritusel. Samuti lisab tugevust võimalus kaasata Eesti Meedia kontserni kuuluvaid maakonnalehti. Kanal 2 on omalt poolt viimase aasta jooksul aktiivselt tegelenud saate teostusplatvormi väljatöötamisega, rõhutas Oru.

Uudistesaate produtsent on Toomas Lepp.

PM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles