Eurolaul 2002 selgub Saku Suurhallis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile valis Eurovisiooni korraldustoimkond lauluvõistluse kohaks Saku Suurhalli.

Kõiki pakkumistes esitatud tingimusi ja lahendusi analüüsinud ETV viieliikmeline zhürii otsustas tunnistada AS Rocca al Mare Suurhalli tehtud koostööpakkumise parimaks ning loobuda MTÜ Jalgpalliklubi FCF ettepanekust teha suurejooneline telesaade Lilleküla staadionil.

«Ei saa kindlasti öelda, et Saku Suurhall oleks parem või Lilleküla staadion halvem,» sõnas Eurovisiooni lauluvõistluse peakorraldaja Juhan Paadam pärast kaks päeva kestnud otsustamist. «Me saime kaks väga korralikku pakkumist ning arutamisega läks meil tõsiselt aega.»

Tasuta lõunad puuduvad

Paadami sõnul on veel vara rääkida, milliseks kujuneb Saku Suurhalliga sõlmitav leping. «Selge on see, et tasuta ei saa kunagi midagi, kuid kõik selgub täpsemalt ikkagi siis, kui läbirääkimised on lõppenud,» lausus Paadam.

Selle aasta novembriks valmivasse Saku Suurhalli mahub kuni 10 000 pealtvaatajat. Lauluvõistlust jälgima pääsevate huviliste täpne hulk selgub siis, kui on otsustatud kontserdilava paigutus ja suurus.

«Et tegemist on telesaatega, siis pole publiku hulk sugugi peamine - tähtis on, et saates esinejatel oleksid head ja mugavad töötingimused,» kommenteeris Paadam.

EBU otsustab logo saatuse

Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU) on andnud Eesti Televisioonile võimaluse korraldada ka lauluvõistluse logokonkurss.

«Et hetkel ei ole liikmesriigid ühtses logos ühel meelel, siis anti meile võimalus valida Eesti võistlusele oma logo või logod,» selgitas Paadam.

Tema sõnul läheb üks siin välja valitud võidulogodest käiku vaid siis, kui see EBUs Eesti-võistluse ametliku tunnuskujundusena heaks kiidetakse.

«Kui see neile aga ei meeldi, siis antakse üritusele ametlik EBU logo koos tekstiga «Eurovision Song Contest 2002 - Estonia»,» kirjeldas Paadam ametlikke tingimusi.

Täna otsustab EBU televisioonikomitee, kas Tallinna lauluvõistlusel astub üles 22 või 24 osavõtjamaad.

Paadami teatel ei ole Eesti veel asunud valima lauluvõistluse esipaari - õhtujuhte.

«Aga kõik ettepanekud on alati teretulnud,» lisas ta.

Euroopa Ringhäälingute Liidu ja ETV eestvõttel korraldatav Eurovisiooni 2002. aasta lauluvõistlus on Tallinnas tuleva aasta 25. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles