Arheoloogid kaevavad Tartu maantee läbimurde alt luustikke välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arheoloogid alustasid sel nädalal Tallinnas Tartu maantee läbimurde alla jääva Jaani-Seegi kalmistu kaevamist; 13. sajandist pärit matmispaigast leitud luustikud matab Tallinna linnavalitsus hiljem ümber Siselinna kalmistule.

Arheoloogilisi kaevamistöid läbi viiva OÜ Tael juhatuse esimees Vladimir Sokolovski rääkis Postimehele, et juba on avastatud mitu tervet hauda. «Luustikud korjatakse kaevamise käigus välja ja paigutatakse spetsiaalsetesse konteineritesse,» selgitas ta. Hiljem maetakse 13. kuni 18. sajandini matmispaigana kasutusel olnud kalmistust leitud skeletid Siselinna kalmistul ühishauda, lisas Sokolovski.


Pildid: Toomas Huik, Postimees


Sokolovski sõnul toiuvad tööd kahes vahetuses hommikul kella 8-st õhtul kella 9-ni. Kokku on Tornimäe tänava ja Stockmanni kaubamaja vahelisel alal arheoloogiliste kaevamistega tema sõnul ametis 200 inimest. Sokolovski rääkis, et lepingu järgi on tööde lõpptähtaeg 30. september. «Kuna tööd algasid hilinemisega, paistab, et natuke venib üle tähtaja,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles