Piret Ehin tõusis Avatud Eesti Fondi nõukogu juhtima

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühiskonnateadlane Piret Ehin.
Ühiskonnateadlane Piret Ehin. Foto: Ove Maidla

Maailmakuulsa metseeni George Sorosega seotud Avatud Eesti Fondi (AEF) nõukogu valis enda uueks esinaiseks Tartu Ülikooli riigiteaduste instituudi vanemteaduri Piret Ehini.


«Avatud ühiskonna põhimõtted ei ole veel küllaldaselt juurdunud. Nende eest tuleb aktiivselt seista,» ütles Ehin, ja lubas, et AEF ka selle nimel tegutseb.

AEFi nõukogu on 7-liikmeline. Teised nõukogu liikmed on näiteks Eesti Avatud Ühiskonna Instituudi juhataja Ivi Proos, haridusministeeriumi üld- ja kutsehariduse asekantsler Katri Raik, meediaõppejõud Ilmar Raag.

Veel kuuluvad sinna ajakirjanik Ivan Makarov, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Siim Raie ning ettevõtja Aavo Kokk.

Nõukogu liikmed vahetuvad rotatsiooni korras iga kolme aasta järel.

Avatud Eesti Fond jätkab järgnevatel aastatel kolme erineva rõhuasetusega põhiprogrammiga – avatud valitsemine, sotsiaalne integratsioon ning Euroopa lõimumine – inimeste sellesuunaliste algatuste toetamist.

Fondi programme ühendab nägemus demokraatiast, kodanikuühiskonnast, sotsiaalsest vastutusest ning võrdsetest võimalustest otsustusprotsessides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles