Lühidalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äikesetormide kogukahju ulatub üle 160 miljoni krooni

Eestit ülemöödunud nädalal laastanud äikesetormid tekitasid riigile, omavalitsustele, ettevõtetele ja eraisikutele kahju rohkem kui 160 miljoni krooni eest.

Tormid tekitasid maakondadele kahju 22,5 miljonit, Eesti Energiale 19 miljonit, Eesti Telefonile kuni viis miljonit, riigimetsale umbes 60 miljonit ning erametsale hinnanguliselt samuti umbes 60 miljonit krooni kahju. (BNS)

Politsei uurib Lõsaki äpardunud tabamiskatset

Tartu politsei algatas eile distsiplinaarjuurdluse ärimees Jüri Lõsaki kinnipidamiseks korraldatud politseioperatsiooni asjaolude selgitamiseks.

Politsei distsiplinaarjuurdlus peab andma hinnangu Tartu politseinike tegevusele Lõsaki tabamiseks korraldatud operatsioonil. Mitu Tartu elanikku on väitnud, et politseinikud tegutsesid Lõsakit taga ajades kõrvalseisjate elu ohtu pannes. (BNS)

Meri kohtus presidendikandidaat Pätsiga

President Lennart Meri kohtus eile Konservatiivide Klubi riigipeakandidaadi Matti Pätsiga, arutades temaga nii sise- kui ka välispoliitika küsimusi.

Meri ja Päts keskendusid järjepidevuse tagamisele presidendi võimu teostamisel riigi elus ja välispoliitilises tegevuses, teatas Pätsi kandidatuuri esitanud Konservatiivide Klubi pressiesindaja. Pressiesindaja sõnul kõrvutasid Meri ja Päts oma seisukohti Eesti sise- ja välispoliitikas. (BNS)

Kaitseliidu peastaapi juhib Urmas Muld

Kaitseväe juhataja käskkirja järgi asub alates tänasest Kaitseliidu peastaabi ülema ametikohale kapten Urmas Muld.

Tänavu Balti kaitsekolledzhi lõpetanud Muld vahetab oma uuel töökohal välja seni Kaitseliidu peastaapi ülema kohusetäitjana juhtinud kapten Ülo Tõrsi. (BNS)

Kanal 2 programmidirektorina asub tööle Olle Mirme

Alates tänasest hakkab telejaama Kanal 2 programmidirektorina tööle Olle Mirme, senine programmijuht Vilja Palm lahkub Tartusse elama mineku tõttu ametist.

Kanal 2 peadirektor Urmas Oru ütles, et Mirme on ennast tõestanud nii telejaama hankeprogrammi juhina kui ka sisuliselt juba programmijuhina uue hooaja kava ette valmistades.

Mirme (27) on lõpetanud Tallinna Pedagoogikaülikooli telerezhii erialal ning töötanud alates 1999. aastast Kanal 2 hankeprogrammide juhina. (BNS)

Tugev tuul nurjas 300-kilogrammise meremiini lõhkamise

Mereväelastel ei õnnestunud eile tugeva tuule ja hoovuse tõttu lõhata Mohni saare lähedalt möödunud nädalal leitud Teise maailmasõja aegset 300-kilogrammist meremiini.

Mereväe pressiesindaja Reet Naberi sõnul hakkavad spetsiaalse ettevalmistuse saanud miinituukrid lõhkekeha kahjutuks tegema niipea, kui ilmastikuolud seda võimaldavad.

Kuni miini kahjutuks tegemiseni valvab lõhkekeha ümbrust piirivalvelaev 102. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles